Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi a véleményetek az egészségü...

Mi a véleményetek az egészségügyi dolgozók ingyenes utazásáról a veszélyhelyzet ideje alatt?

Figyelt kérdés
Ugye az egészségügyi dolgozók ingyen utaztak a veszélyhelyzet ideje alatt most kedden fog lejárni ez az utazási kedvezmény.
2022. jún. 10. 20:22
A kérdező szavazást indított:
Teljes mértékben egyetértek ezzel és úgy gondolom hogy a veszélyhelyzet megszűnése után is járna ez az egészségügyi dolgozóknak úgyis keveset keresnek
Egyetértek, hogy a járvány alatt ingyen utaztak de most már teljesen jogos hogy vége ennek
Szerintem abszolút nem volt jogos hiszen ez a munkájuk
31 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
A tömegközlekedés mindenhol veszteséges a világon, így az államnak vagy az önkormányzatnak mindenhol bele kell adnia az adókból befolyt összegekből. Így már szerintem nem oszt/szoroz a dolog, hogy az egészségügyi dolgozók ingyen utaznak-e. Én azt gondolom a nagy részük rászorulna, és meg is érdemelné.
2022. jún. 10. 20:30
 2/6 anonim ***** válasza:
98%

Ahogy #1 írja, igazából a teljes tömegközlekedési költségvetés szempontjából ez nem igazán számít. Valójában gesztus értéke volt, amit mindenképpen megérdemeltek az egészségügyisek.

Egy ideális világban nem lenne szükség semmi ilyesmire, mert a keresetük mellett nem számítana. Én úgy gondolom, van annyira jelentős hiány a területen (elsősorban szakdolgozókból), hogy érdemes lenne fenntartani az ingyenes utazást néhány munkakörben legalább a lakó- és munkahely között, hátha ez jelentene annyi pluszt más állásokhoz képest, hogy néhány ápoló ne menjen el eladónak.

2022. jún. 10. 20:53
 3/6 anonim ***** válasza:
97%
Jó gesztus, de pl az exem nem tudta igénybevenni, eleve kocsival kénytelen járni, mert busszal rengeteg ideje elmenne. Sok buszos vállakozó is felajánlotta az ingyenes szállítást, csak mivel az EÜ-ben 12 órás műszakok vannak, így ez csak félfuvar, hiszen ők a 8 órás műszakokra vannak beállva, illetve pont az ex meg 7-19ig illetve 19-től 7-ig dolgozik
2022. jún. 10. 21:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem értek vele egyet.
2022. jún. 11. 19:36
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Érintettként lehet elfogult vagyok, de én szerintem ez egy szép gesztus volt, és továbbra is fent kéne tartani, annak ellenére, hogy (elvileg) vége van a járványhelyzetnek, amilyen kevés fizetést kapnak egyes egészségügyi dolgozók.
2022. jún. 13. 23:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
#5: Szerintem nem kéne differenciálás nélkül fenntartani (mondjuk egy szenior orvos is egészségügyis 1.5M fizetéssel, és ő simán kicsengeti mellényzsebből), viszont meg kéne fizetni az egészségügyi dolgozókat. És szerintem érintettként ezzel te is egyetértesz :)
2022. jún. 13. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!