Mindegy melyik buszmegállóban állok ugyanúgy odaútra és visszaútra is megáll ott a busz?
Az irány nem
Mindegy.
Kivéve, ha végállomás leszállomás.
Bevallom, nem értem a kérdésed; ezt vedd figyelembe, ha másra gondoltál, mint amiről írok.
A buszmegállók a menetirány szerinti jobb oldalon vannak; tehát buszmegálló párok szoktak lenni, szemben, vagy csaknem szemben egymással.
Ha az úttestet nézve várok egy buszmegállóban, akkor a bal kezem felől érkező busz jön az én oldalamon, és látva, hogy ott állok, megáll, hogy felszállhassak. Az út másik oldalán, az ellentétes irányba közlekedő buszok, a jobb kezem felől érkeznek. Ha a velem szemben levő megállóban nem vár senki és leszállni akaró sem jelez, akkor nem állnak meg; de miattam semmiképp.
Ha leszállok egy megállóban és szeretnék vissza irányba utazni, akkor át kell mennem a túloldalon levő megállóba.
Ez alól kivétel – mint válaszban szerepel – a végállomás, illetve zsákfalukban szokott lenni olyan megálló (is), amelyiknél visszafordul a busz; oda mindig az egyik irányból érkeznek és indulnak vissza. Itt, ha leszállsz és későbbi busszal utaznál, akkor ugyanabban a megállóban kell várnod, majd felszállnod, mint ahol leszálltál.
Jesszum... hany eves vagy, kerdező??
Üvegbúra alatt eltel eddig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!