Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek is lenne értelme,...

Szerintetek is lenne értelme, ha a 12-es villamos is elmenne a Lehel térig, ugyanúgy, mint a 14-es?

Figyelt kérdés
A '90-es évekig így is volt, ill. amikor metrópótlás volt az északi szakaszon, ideiglenesen szintén addig járt. Utána is meghagyhatták volna a Lehel térig, elvégre a 12-es Rákospalotára megy.

2022. ápr. 29. 22:42
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
17 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
32%

Nem vagyok Pesti de az volna a legjobb ha az adott szakaszon a lehető legmesszebb el tudna menni.

Tehát én pl a 14est akkor már egyúttal elküldeném Tallinba. A 12es meg mehetne Stockholmig.

2022. ápr. 29. 23:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a villamosok egykor a Nyugati térig jártak, biztosítva az átszállást a 4/6-os villamosra, akkoriban 12-es buszra, 72/73-as trolikra. Mikor megépült a metró a Lehel térig, akkor vágták vissza a villamosvonalat a Lehel térig. Szerintem nagy hülyeség volt az átszállási kapcsolat elvesztése miatt.
2022. ápr. 30. 01:48
 3/6 anonim ***** válasza:
26%
Persze, minden tömegközlekedési eszköz menjen Rómába, hisz minden út Rómába vezet.
2022. ápr. 30. 02:19
 4/6 anonim ***** válasza:
69%
Mégis mi értelme volna? A 14-es gyakran jár, totál felesleges lenne a 12-est is bevinni a Lehelig. Nem véletlenül akarták már többször megszüntetni a 12-est egyébként, kizárólag azért van még mindig meg a vonal, mert a Pozsony utcán szinte semmilyen más jármű nem megy végig, csak a 270-es busz, de az meg napközben nem jár.
2022. ápr. 30. 04:45
 5/6 anonim ***** válasza:
71%

Újpest és a Lehel tér között, a Béke úti villamosvonalon a 14-es villamos a jelenlegi járatsűrűség mellett elegendő szolgáltatást biztosít.

A 12-es egy alacsony forgalmú "mellékvonal" Újpest és Rákospalota-Ófalu között. Nem egy súlycsoport a két viszonylat.

2022. ápr. 30. 14:57
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Régen a 12-es volt a „főjárat”, akkor a 14-es valahol az Elem utca környékén fordult vissza. Aztán elkezdték építeni a lakótelepeket és minden megváltozott. A 14-esnek a remíz mellett csináltak hurokvágányt, ennek a helyén ma gyalogút van. Később az Újpesti piac mellett volt a végállomása, az egykori 8-as villamos végállomásán. Aztán megépült a káposztásmegyeri lakótelep és odáig vitték ki a 14-est, majd később még meg is hosszabbították. Így lett belőle „főjárat”, a 12-es meg visszaminősült egyfajta mellékjáratnak. Nekem például jó lenne, ha a 12-es bemenne a Lehel térig, mert azon általában jóval kevesebben vannak, mint a 14-esen. Viszont éppen ezért csak a 14-es megy el a Lehel térig, mert az sokkal jobban ki van használva. A 12-esen majdnem mindig kevesen vannak és Újpest Központban szinte teljesen kiürül. Ennek ellenére én nem szeretném, ha megszűnne, mert kiskoromból kötődöm hozzá. Rendkívül hangulatos volt a Rákospalotai végállomásnál a már régen elbontott hurokvágány:

[link]

Ez egy 55-ös villamos, de egykor ugyanitt fordult vissza a 12-es és a 10-es is.

2022. máj. 6. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!