Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Volán bérletet hogy kell...

Volán bérletet hogy kell kitölteni?

Figyelt kérdés

A munkáltatóm veszi a bérletet, ma vettem át. Utoljára két éve jártam busszal dolgozni, az akkori bérletigazolványom megvan még, és érvényes.

Viszont maga a bérlet máshogy néz ki, és van két kérdés, ami nem teljesen tiszta...

1. Felül a honnan-hová egyértelmű, de mit kell írni az útirányhoz?

A két település között, ahol utazom, két irányban is jár busz. Direkt a nagyobb távolságra szóló bérletet kértem, ez két éve még úgy működött, hogy így bármelyik vonalon mehettem vele. Most választanom kell, és csak arra az útvonalra érvényes?

Vagy pedig üresen hagyhatom?

2. Igazolványszám. Régebben a bérletigazolvány száma kellett. Most is?

Vagy már anélkül, személyivel is érvényes, és annak a száma kell?

Ez csak amiatt gondolkodtatott el, mert ez a bérlet szélesebb, mint a régi, lehet, bele se fér a bérletigazolvány mellé, csak full külön (meg nem értem haza, hogy kipróbáljam).

Köszönöm, ha tud valaki segíteni.

2022. máj. 31. 17:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Amennyiben egy kiinduló állomásról több útvonalon közelíthető meg a célállomás és Ön egynél több útvonalat is igénybe szeretne venni, akkor Önnek a hosszabb útvonalra vonatkozó díjszabás szerint kell bérletet vásárolni.

"Több útvonalon elérhető célállomások esetében a nyomtatott és egyes nyomdailag előállított bérleten, illetve a bérletigazolványon, viszonylatigazoláson a „Honnan” és „Hova” bejegyzési rovaton kívül a "Útirány/átszállási hely" -en fel kell tüntetni az érinteni kívánt települést." - vagyis ki kell tölteni.

"A VOLÁNBUSZ Zrt. autóbusz-pályaudvarokon működő pénztáraiban bérleteket is értékesít. A nyomtatott bérlet használható bérletigazolvány – kivéve a viszonylatot nem tartalmazó helyközi bérletek, valamint bérletigazolvány használatához kötött helyi bérletek esetében – nélkül is az alábbi, személyazonosság igazolására alkalmas dokumentumok valamelyikével:

Teljes árú bérlet esetén az utas által használt személyi azonosításra alkalmas okmány, így

-személyi igazolvány,

-útlevél,

-kártya formátumú jogosítvány"

Így, hogy a bérletre rákerül a viszonylat, nem kell külön bérletigazolvány. Az akkor kellett, ha csak a viszonylat hossza volt a bérleten meg a bérletigazolvány száma, a bérletigazolványon volt a viszonylat.

2022. máj. 31. 17:20
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Viszont a viszonylat még mindig nem tiszta.

A leghosszabbra vonatkozó bérletem van, eddig rendben.

Azt írják, fel kell tüntetni az útiranyt. OK, de melyiket?

2022. máj. 31. 17:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha a hosszabb útirány Messzifalun keresztül visz, akkor Messzifalut kell ráírni.
2022. máj. 31. 18:13
 4/4 A kérdező kommentje:

Ez biztos? Megkérdeztem a buszsofőrt is, ő nem tudta. De azt mondta, ha a te szavaiddal élve beirom *Messzifalut, akkor csak arra mehetek.

Illetve közben hazaértem, megnéztem a régi bérletigazolványomat, amit a jegypénztárban töltöttek ki, azon akkor üresen hagyták.

2022. máj. 31. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!