Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Volán buszon a 90%-os diákbérl...

Volán buszon a 90%-os diákbérlet vásárlása esetén szükséges a diákigazolványon kívül egyébb dokumentum?

Figyelt kérdés

Egy gyakorlatom egy másik városban fogom végezni és mivel nincs messze a tartózkodási helyemtől, így minden nap busszal utaznék a gyakorlati helyszínre.

Ehhez szükséges valamiképp igazolnom a lakcímem és a gyakorlat helyszín címét akár vásárláskor akár az ellenőr kérésére?

2022. ápr. 20. 14:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
12%
A kedvezményre jogositó papírt vagy még köteles magaddal vinni, és azt kérhetik is. Ez például lehet Árvaság miatt, vagy akár Fogyatékossággal élő papír.
2022. ápr. 20. 14:39
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Jelen esetben a diákigazolvány jogosít a kedvezményre. Nem kell más.
2022. ápr. 20. 14:44
 3/11 A kérdező kommentje:

a 90%-oshoz sem? Mert van 50%-os is.

Köszi a segítséget. :)

2022. ápr. 20. 14:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Diák bérlet csak 90%-os van.

A diákigazolványod kell, meg talán valami papír az iskoládtól, hogy te XY helyen gyakorlatot végzel.

2022. ápr. 20. 15:07
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, papírra mindenképpen szükséged lesz, mert a 90%-os kedvezményre csak a lakóhelyed és a diákon szereplő sulid címe között vagy jogosult. Ha a gyakorlatra látványosan más irányba mész, megbüntethet ennek hiányában.
2022. ápr. 20. 15:53
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
90 %-os bérletet csak a lakóhely és az oktatási intézmény között vehetsz. Tehát egyrészt igazolni a lakcímet, másrészt az oktatási intézmény (jelen esetben a gyakorlati hely is annak számít) címét, illetve azt is hogy te oda jársz. Nyilván a saját lakcímedet tudod igazolni, az oké. A gyakorlati helyről szóló hivatalos igazolást viszont az oktatási intézménytől kell kérned, ennek az igazolásnak van egy külön megadott formája.
2022. ápr. 20. 17:05
 7/11 A kérdező kommentje:

6/7

Tudok helyesen írni, de abban a pár perces szünetemben, amit kaptam, telefonról pötyögve sajnos becsúszott egy-két elütés. Veled gondolom sosem fordult elő, hogy véletlenül hibát vétettél.

Tipikus magyar mentalitású, mindent tökéletesen csináló, másban a szálkát, magában a gerendát sem észrevevő gyökér vagy :D

2022. ápr. 20. 22:46
 8/11 A kérdező kommentje:

A normális válaszokat köszönöm!

Sajnos a lakóhely igazolással nagyobb gond van, mint a gyakorlati hely igazolásával. Sajnos a tulajdonos nem jelent be az albérletem címére, hiába lakom itt évek óta...

2022. ápr. 20. 22:48
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rendes bérleti szerződésed, akkor azzal a tulajdonos külön engedélye nélkül is be tudod jelenteni magad. Ha csak egy sajtpapír van vagy az se, akkor valóban problémás. Gondolom se szerződés se számla, általában akkor szoktak szórakozni a bejelentéssel a bérbeadók ha csalják az adót.
2022. ápr. 20. 22:56
 10/11 A kérdező kommentje:

Szoktunk írni "szerződést", de nem hiszem, hogy túl hivatalos. :/

A többit pedig jól leírtad, számla sincs...De mivel más gondom eddig nem volt vele az évek alatt így lenyeltem ezt a dolgot. Most először ütköztem problémába emiatt, a bérlet kapcsán. Gondolom így nem vagyok jogosult a 90%-osra, mert a "szerződés" nem elég igazolásnak. :/

2022. ápr. 20. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!