Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Jogosan szállítottak le a...

Jogosan szállítottak le a buszról? Tehetnék panaszt?

Figyelt kérdés
Egy nagy pohár Starbucks jegeskávéval szálltam fel a buszra (volt rajta amúgy tető is). Nem ittam belőle, még a szívószál sem volt benne. Sosem volt ebből gond, de most a buszsofőr megszólalt, hogy az úriember a megállóban fogyassza el az italt, vagy nem megyünk tovább. Nagyon kínos volt, de leszállva odamentem és megmondtam, hogy semmi nem tiltja hogy kávé legyen a kezemben, pláne csomagolva, csak az ital fogyasztása tiltott, de nem érdekelte. Vártam ugyan másik buszt (addig megittam), de nem esett valami jól a dolog. Megnéztem az utazási feltételeket, nem szegtem meg semmilyen szabályt. Szerintetek jogos volt a sofőr beszólása?
2022. máj. 27. 07:59
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
80%

Olvasd el az üzletszabalyzatot. Akár bkv akar volán.. fenn van a neten ...

Es ott lesz h tilos a kajálás.... ivás... fagyizás... stb.

Amúgy meg a piktogrammok iscott vannak a buszokon... áthúzott formaban. Jogosan szállított le.

2022. máj. 27. 08:08
 2/27 anonim ***** válasza:
92%
Jogos. Ha fékeznie kell és megborulsz, simán ráöntheted a másik utasra véletlenül, tetővel együtt is.
2022. máj. 27. 08:09
 3/27 anonim ***** válasza:
98%

Dehogynem tilos, minden buszon ott a tiltó piktogram. Csak fixen zárt edényben lehet innivalót buszra felvinni, a sztárbákszos pohár teteje meg minden, csak nem fix.

Teljesen jogos volt a leszállítás. A tiltás az tiltás, akár egyetértesz vele, akár nem.

2022. máj. 27. 08:09
 4/27 anonim ***** válasza:
98%

Miért nem tetted be a táskádba, hogy ne lássa?

Ja, hogy attól féltél, hogy kiborul... Hiszen az a tető csak egy dísz, nem véd a szivárgástól. Hát pont ettől tartott a sofőr is! LEírták előttem... simán kilötyöghet.

2022. máj. 27. 08:18
 5/27 anonim ***** válasza:
90%
jogosan.
2022. máj. 27. 08:21
 6/27 anonim ***** válasza:
94%

ITt a BKK szabályzat!

az utazásból kizárható az a személy .....

...

aki ruházatával, poggyászával, vagy egyéb módon beszennyezheti a járművet, vagy utastársait,

aki csomagolatlan, vagy nem visszazárható csomagolású ételt, vagy italt fogyaszt, esetleg azzal mások ruházatát, testi épségét (pl.: forró kávé), vagy a jármű tisztaságát veszélyezteti,

[link]

2022. máj. 27. 08:23
 7/27 anonim ***** válasza:
94%
A sofőr feladata a busz tisztán tartása, tehát neki kell feltakarítania mindent, amit az utasok odamocskoltak. Az első "nyugi tesó, nem akarom meginni, csak fogom a kezemben" kamu után már nem kockáztatnak.
2022. máj. 27. 08:31
 8/27 anonim ***** válasza:
82%
Teljesen jogos volt, hiába picsogsz.
2022. máj. 27. 08:49
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha fékezik egyet simán valaki nyakába borítod a kávét vag, szétborul az üléseken meg a padlón amit te biztos nem fogsz feltakarítani.Még ha akarnád se tudnád normálisan főleg nem menet közben,ha kifizettetnék a takarítást akkor meg menne a hiszti ezerrel.

Persze nekem is volt hogy felvittem kaját ami hasonlóan szétcseszhetne üléseket és nem szállítottak le de most megunta a sofőr.

2022. máj. 27. 09:39
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, amibe nem látsz bele, hogy 1-1 sofőr naponta hány ezer embert szállít, és lehet hogy nála pont nem rég történt egy ilyen kiborulós eset, és inkább biztosra ment. Tudod neki kell takarítania, ha valamelyik pancser szétlocsolja az üdítőt, vagy elejti a kajáját.
2022. máj. 27. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!