Intercityre a 65 éven felülieknek, vagyis az ingyenesen utazóknak is kell pótjegyet venni?
Figyelt kérdés
2022. máj. 21. 18:13
1/9 anonim válasza:
Igen. A pót és hely jegyet nekik is meg kell venni. Csak az "alapszolgáltatás" díjmentes.
2/9 anonim válasza:
Igen, pótjegy mindenhol kell, meg ahol kell, ott helyjegy is
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2022. máj. 21. 20:13
4/9 anonim válasza:
Nekem csak helyjegyet kellett vennem márciusban. A pénztáros mondta, hogy pótjegy nem kell, és a kalauz sem tette szóvá. 68N
5/9 anonim válasza:
#4: Ha valahova nem kell pótjegy, 65 év alatt sem kell.
6/9 anonim válasza:
#5 értem, de ez helyjegyes IC vonatvolt, nem tudom, a többi utasnak volt-e pótjegye. (#4)
7/9 anonim válasza:
#6: vannak olyan vonalak, ahol csak helyjegy van, de olyanok is, ahol helyjegy és pótjegy is van, errefelé gyorsvonati pótjegy is van. Előbbire egy példa a Budapest-Veszprém viszonylat, utóbbira meg a Budapest-Cegléd. (Nem szerencsés, hogy nem egységes a tarifarendszer mindenhol, de ez van).
A kedvezmény mindig csak a másodosztályú jegyre vonatkozik, az első osztály felárára meg a különböző pót- és helyjegyekre nem.
8/9 anonim válasza:
Nem értem, #4-et miért pontoztátok le. Leírta, mit tapasztalt. Válaszolt a kérdésre.
9/9 anonim válasza:
#8: Egy nem pótjegyköteles vonatra nem kellett pótjegyet vennie. Nem a kérdésre válaszolt, ezért megtévesztő lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!