Van olyan kisvasút az országban, aminek nem csak turisztikai szerepe van?
2. vagyok, és hülyeséget írtam. Az turisztikai célt szolgál csak, bár mintha építésekor hivatásforgalmat is szántak volna neki.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy nem csak turisták használják.
"2. vagyok, és hülyeséget írtam. Az turisztikai célt szolgál csak, bár mintha építésekor hivatásforgalmat is szántak volna neki."
#4 nem egészen hülyeség, ugyanis a gyermekvasút részben oktatási-nevelési célból épült, és ezt a szerepet részben most is betölti
A Balatonfenyvesi ilyen, ott járkálnak vele az emberek és kb normális menetrend is van. Somogyszentpál - B.fenyves között.
Aztán ott a csömödéri, ott van faszállítás rendesen! Elég hosszú a vonalhálózat és egész jó állapotban is van.
"Aztán ott a csömödéri, ott van faszállítás rendesen!"
Elnézést, pontatlan volt a kérdésem, arra gondoltam, hogy a gazdasági funkción és a turizmuson kívül használják-e. (Tehát személyek utaznak-e vele rendszeresen?)
Ja értem.
Hát a csömödérin szerintem van.
A csömödérin a díjszabás nem éppen a hivatásforgalomnak kedvez, de a ritka buszok miatt bizonyára akad olyan, aki nem turistaként utazik rajta.
És a balatonfenyvesi gazdasági vasút határozottan ilyen még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!