Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miskolc vasútállomásról...

Miskolc vasútállomásról hogyan tudnánk eljutni a kisvasúthoz (LÁEV) és a libegőhöz?

Figyelt kérdés
Elég messziről vonatozunk majd el Miskolcra és nem akarnánk túl sokáig keresgélni mert még aznap haza is kell jutnunk. Egy oda-vissza út a kisvonattal meg két oda-vissza út a libegőn lenne a cél.
2022. márc. 19. 09:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A LÁEV kisvasúthoz az 1V villamossal.

A libegőhöz nem találtam tömegközlekedést.

Amúgy én az ilyesmit úgy szoktam megkeresni, hogy beírom a keresősorba az indulási helyet - pl. jelen esetben Miskolc Tiszai PU. - és a Google maps találatot választva feldob egy útvonalkeresőt, ahol a tömegközlekedés opciót választva könnyen eredményre juthatsz.

[link]

2022. márc. 19. 09:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2022. márc. 19. 10:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A kisvasút jelenleg nem közlekedik, az újraindulás dátumát még nem tették közzé, érdemes figyelni a vasút honlapját: [link]

A Libegő a Tiszai pályaudvarról egy átszállással érhető el:

>1-es villamossal a Felső-majláthi végállomásig (a menetrendeken 1V jelzéssel szerepel, de a járműveken simán csak 1-essel jelölik a vonalat)

>Felső-Majláthról Lillafüred megállóig az 5-ös és 15-ös buszokkal (előbbinek ez a végállomása utóbbi továbbközlekedik Ómassára). Menetrend: [link]

2022. márc. 19. 12:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen azt láttam hogy a mai naptól pályakarbantartás miatt szünetel a közlekedés. Nem is a napokban tervezek menni, de lassan jönnek a jóidők és a gyereknek akarok egy kis örömet szerezni ezzel a kiruccanással.
2022. márc. 19. 14:50
 5/6 A kérdező kommentje:
A kisvasút is érinti Lillafüredet, akkor lehet érdemesebb a visszaúton ott leszállni?!
2022. márc. 19. 15:04
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a kisvasút egyik állomása Lillafüreden van.
2022. márc. 19. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!