Melyik Kozármisleny két egymástól legtávolabbi buszmegállója?
#10 Ahogy vesszük. Szerintem egy önmagában értelmes kérdés megválaszolása nem számít troll etetésnek, az elviccelése viszont trollkodásnak számít.
"Ha naivak és jóhiszeműek vagyunk, és feltételezzük, hogy ő nem egy troll, akkor sem szabad komolyan válaszolni neki, mert ezáltal megtartjuk a hülyeségében ehelyett, hogy rávennénk őt arra, hogy saját maga járjon utána a válasznak. Aki nem tud utánajárni, az egy funkcionális analfabéta" Ezen az alapon az oldal kérdéseinek jelentős részére nem kellene értelmesen válaszolni, mert hát utána tudna nézni a kérdező.
Ha valaki feltesz 1-2 kérdést, az még oké, akkor is, ha ő maga utána tudna nézni. A probléma a visszaélésszerű kérdezéssel van. És ezt nehéz megfogni moderációs szempontból, hiszen, ha 20 kérdést 20 különböző felhasználónévvel tesz fel, akkor nem érhető tetten a tendenciózus rombolás, legfeljebb megérzés szintjén, ami nem egyértelműen képez alapot a moderálásra.
Jól írja a #15!
Néha egészen meglepődöm, hogy a címlapon nem is láttam a kérdést, a rovatba belekattintva pedig ott van. De két-három trollkérdés már lenyomta a címlapról. :(
Őszintén, mennyire nyomorult élete lehet annak, aki ezeken a kérdéseken mérgelődik? 😃😃
El nem tudom képzelni, ezek a 7/24-es Gyk-kockák hogyan reagálnának, ha valaki megcsalná őket (ez science fiction, nyilván nincs olyan nő, aki ezeket komolyan veszi), ha elfogyna otthon a rántott husi vagy ha ne adj Isten, a városukat bombáznák.
Mindenesetre adok egy pro tippet azoknak az életteleneknek, akik azt kifogásolják, hogy "szelektálniuk" kell: a megyés kérdések (és az azok mintájára létrejött trollkérdések, mint ez is) alapvetően egy kaptafára írodnak, ezért a kérdés elolvasására sincs szükség, a szövegre tekintve nagyjából 0.7-0.9 másodperc alatt beazonosíthatóak, majd lehet továbbgörgetni.
Szívesen.
Elsőre jól hangzik, hogy akinek nem tetszik, az görgessen tovább, meg milyen nyomi dolog ezen fennakadni, satöbbi.
De ez olyan érvelés, mint az, hogy akinek nem tetszik az egyik vagonban utazó bűzölgő csöves, az üljön át a másikba. És igen, rövidtávon az is megoldás lehet, hogy eltávolodsz a bűzforrástól, azonban célravezetőbb betartatni az utazási feltételeket, és nem engedni, hogy valaki odaokádjon a normálisan viselkedők közé.
A buszmegállós kérdéseket máshoz is lehet hasonlítani. Például, ha a buszon valami gyökér hangosan hallgat zenét. Arra is lehet azt mondani, hogy élvezd a zenét, hallgass saját zenét, szállj le, ha nem tetszik, satöbbi. És mindig lesznek a buszon olyanok, akiket nem fog zavarni. A többséget azonban zavarni fogja, és az utazási feltételek alapján is kizárható az az utas, aki nem viselkedik megfelelően. Itt most a vita csupán arról megy, hogy kinek milyen magasan van az ingerküszöbe a trollkodás vonatkozásában.
#19 Engem meg az zavar, hogy az egyik munkatársam kutyát, a másik pedig disznót fogyaszt ebédre, holott ezeket én mélyen megvetem, kizárólag a csirke/macska/pulyka/hal/vegán ételeket tartom elfogadhatónak.
Bennük van vajon a hiba vagy bennem? Erősen hajlok az utóbbi lehetőség felé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!