Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van BKV ellenőrökkel kapcsolat...

Van BKV ellenőrökkel kapcsolatos "élményed"?

Figyelt kérdés

Blicceltél és lebuktál, bunkózott az ellenőr stb...

(Vagy kalauzzal kapcsolatos esemény)

2010. szept. 15. 18:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Blicceltem, mondtam kamuadatokat, a szül. dátumnak ugyanazt mondtam. Visszakérdezett, hogy tényleg 14 vagyok-e? Mondtam, hogy igen, és továbbment :)
2010. szept. 15. 18:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindig veszek bérletet. Ezt így első körben kijelentem:D

Egyik délután mentem hazafelé az Egyetemről (sietek), a metrónál persze álltak az ellenőrök. mutatom a bérletet, direkt úgy van berakva, hogy a diákon a matricák látszódjanak. persze megállít, hogy vegyem ki a diákot.

kiveszem-kikapja a kezemből, elkezdi forgatni, hogy ez nem diákigazolvány.... mondom, mi az, hogy ez nem diák?? nem is értettem mire gondol.

azt mondja, hogy ez nem diák, mert az barna ez meg kék.....

na erre nem tudtam mit mondani, ti mit mondtatok volna?:D:D

2010. szept. 15. 18:29
 3/8 anonim ***** válasza:
47%
van
2010. szept. 15. 18:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam bliccelni, az az elvem, ha használok valamit, akkor kifizetem a használati díjat. Viszont volt kétszer olyan eset, amikor meg akartak büntetni. Az első alkalommal egy 1 hónapos külföldi tartózkodás utáni első napon kellett bemennem a városba, és mivel a peremkerületben lakom, így az első bérletpénztár is gyalogtávon kívül esett. Mondtam, nem baj, bebuszozok, az elmúlt 12 évben nem találkoztam ellenőrrel, most sem fogok, ott pedig megveszem majd a bérletet. Hát Murphy dolgozott, ellenőrök bukkantak fel. Szokásos "jegyeket, bérleteket" mondat után nekem a reakcióm az volt, hogy sajnálom, de nincs. Némi beszélgetés után látta az ellenőr, hogy a helyzet miatt kellett bliccelnem (azóta már lehet kapni jegyet extra árért a buszvezetőknél), ezért eladott nekem egy jegyet rendes áron, és mondta, hogy vegyek majd bérletet.

A másik talán két hete volt. Mivel nemrég kezdtem el dolgozni, és nem vagyok már diák, így felnőtt bérletet vettem. 18 év után ez volt a második alkalom, hogy ezen a buszjáraton ellenőrrel találkoztam. Mint kiderült, kellett volna hozzá bérletigazolvány is (első alkalom volt, hogy felnőtt bérletet vettem, nem tudtam, mit kell még venni extrába), és nem elég a személyim számát ráírni. Miután látták, hogy nem bliccelni akartam, mondták, hogy intézzem el.

Ha látják rajtad, hogy nem akarod kikerülni a fizetést, akkor nem problémáznak veled, és készségesen segítenek neked.

2010. szept. 15. 18:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Van.

Egyik esetben a metrónál kifelé ellenőriztek. Volt ez kb 5 éve, voltam 11.-es. Mutatom az ellenőrnek a bérletem alatta a diákigazolvány. Megmutatom, erre utánam jön, hogy nekem hogy lehet barna diákom, még mindig középiskolás vagyok? Egy pillanatra lefagytam, 17 évesen már hogyne lehetnék középsulis de gondoltam a nagy termetem tévesztette meg. Mutassam meg a matricát. Ok, előszedem megmutatom. Erre egy pillanat alatt megpróbálta kitépni a kezemből. Persze nem engedtem, nézegetni lehet, de a kezemből. Erre elkezdett ordítozni, hogy ez a diák nem érvényes meg mutassak személyi igazolványt hogy meg tudja állapítani tényleg enyém a diák. Persze megtagadtam, erre ő szerint köteles vagyok átadni az igazolványomat neki. Megkérdeztem melyik hatóság képviseletében jár el, hogy köteles lennék neki igazolványt átadni? Persze hebegett-habogott, hogy kötelező. Addigra egy kolegája is odajött az teljesen normális volt kérdezte mi a gond, mondtam, hogy semmi érvényes diákom, és bérletem van, meg is mutattam, de a kolegája képtelen ellenőrizni. Ő is megnézte, mondta a kolegájának, hogy minden rendben van, érvényesek az iratok hagyjon békén.

Ekkor megköszöntem a normális segítségét, és elindultam, hagyjanak már a faxba békén, de ez csak kötötte az ebet a karóhoz, utánamjött, és elkezdett rángatni!!! mondván rendőrt hív. Mondtam hívjon bátran, legalább nem kell bemennem a kapitányságra feljelentést tenni a testi sértésért. Akkor megint odajött a kolegája, és visszahúzta a munkahelyükre, hogy hagyjon már minden iratom rendben volt.

A végén már majdnem ott voltam, hogy felpofozom, de hát több évet kapnék érte mint egy normális emberért.

Ami felháborított az az, hogy szimplán feltételezésre alapozva próbált eljárni velem szemben, holott megállapította a kollégája is, hogy érvényes eredeti a bérletem a diákom is, nincs emmi gond. Csak az hogy idősebbnek látszom mint ami vagyok, nagyra nőttem és ez már neki kizáró ok volt a középiskolás diákra...

Másik az már jobb sztori, akkori időből származik, amikor a MÁV még csak 1-2 pénztárában árult olyan BKV bérletet, amit MÁV papírra nyomtatnak. Mostmár ez természetes, de akkor ritka volt. Én ilyet vettem. A nyugatinál mutatom az ellenőrnek, majd utánam jön, hogy ne a MÁV jegyem mutassam. Mutatom mégegyszer, nézi nézi, kikerekedik a szeme, magának honnan van ilyenje? Mondom vettem MÁV pénztárban. Erre elkérte (!!!!) hogy szeretné megmutatni a kollégáinak, mondtam rendben csak nyugodtan, láttam, hogy normális, nem lesz baj belőle. Na erre az ellenőrök félreálltak, és elkezdték tanulmányozni, mert ilyet még nem láttak :-)))))))))))))

Aztán végül visszaadta és elnézést kért, hogy feltartottak, de mondta, hogy az oktatáson sem monták nekik hogy ilyen bérlet van, és meglepő volt a látványa. Meg mesélte azt is, hogy arról sem szóltak nekik, hogy már van vonaljegy alakú napijegy is, azt is így vették észre.

Na egyszóval rendes volt és köszönt mosolygott, nagyon tetszett :-)

2010. szept. 15. 21:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Reggel sietek munkába előre kikészítem a bérletet, erre ki akarja kapni a kezemből, hogy közelebbről megnézze és közli, hogy mutassam nem látja. Én meg: sietek, ez nem az én problémám, ha szemüveggel se látja, nekem erre nincs időm. Még durrogott valamit, de nem jött utánam a mozgólépcsőn.
2010. szept. 15. 22:14
 7/8 anonim ***** válasza:

heheh a kedvencem.

megyek a buszon, meletem egy hapsi, az ajtó előtt állunk a másik oldaon.xd

jön előlről az ellenőr, megy a hapsihoz:jegyeket, bérleteket!(közlöm, abban apillanatban nyílt ki az ajtó)

hapsi megijedt.mutat felém, és ordítja:

TIGRIS!!!

er odanéz az ellenőr, megjegyzem énis, mire visszanéztem, ő már lent volt a járdán.xDDDDD(még sokan is enéztek:D)

2010. okt. 9. 18:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Van nem is egy. Egy harminc körüli nő sajnos sikeresen beadta nekem, hogy közterületessel van (ez 7 éve történt), nekem meg eszembe nem jutott erről bizonyosságot szereznem a meglepetéstől, hisz nagyon ritka az ellenőr azon a buszjáraton. Különben is szombat délután volt, és egyik jegyárusító sem tartott nyitva a lakhelyem közelében, a nőci meg fel sem ajánlotta a jegyvételt. Sokáig szájaltam vele, de nem sértődött meg. Remélem azt a pénzt, amit a büntetésem után kapott, patikára költötte.

Pár héttel később viszont egy kellemes élményem is volt szintén egy 30 körüli BKV-ellenőrnővel. Figyelmetlenségből elfelejtettem lukasztani a metrón a mozgólépcső előtt, és kezeletlen jeggyel kerültem a színe elé. Mentegetőzni kezdtem, hogy elfelejtettem és kértem hogy engedjen vissza hogy fent lukasztani tudjak és megengedte! Megköszöntem neki persze.

2012. jan. 14. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!