Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Kedves MÁV jegyellenőrök. Egy...

Kedves MÁV jegyellenőrök. Egy kérdésem van felétek?

Figyelt kérdés

Amikor egy zsúfolt vonaton, új felszállók menetjegyét kéritek, akkor megegyezitek az összes, eddigi utas arcát, vagy csak azt nézitek, hogy kik veszik elő a jegyet?

Ha az első, akkor kérdezném, hogy alapelvárás az ilyen emberfeletti memória, mert elképesztő.😀😀

2022. márc. 15. 17:20
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Én már utaztam úgy vonaton, hogy nem volt jegyem, blicceltem. Egy darabig a vécében csöveltem, aztán elegem lett, és lesz ami lesz alapon fapofával beültem a többiek közé. Senki sem vette észre, hogy új arc vagyok.
2022. márc. 15. 17:42
 2/6 mantis religiosa ***** válasza:
100%
Mivel megálláskor elsőnek szállnak le, látják, hogy kb. hányan szállnak fel, abba a 2-3 kocsiba, amit kezelnek. Ha a felszólításra nagyjából ugyanannyian átadják a jegyüket, akkor nincs gond, de ha nem 1-2 az eltérés, akkor utána néznek a dolgoknak. De olyam is lehet, hogy csak simán nem érdekli őket.
2022. márc. 15. 17:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én elég ritkán utazok/utaztam vonattal, mert a busz sokkal közelebb van, egy ideje pedig autóm van.

De pont most februárban egyszer úgy alakult, hogy vonatoztam. Jött az ellenőr, veszem elő a jegyemet, úgy elsétált mellettem, mint a huzat. A következő megálló után mikor megint jött, már nem vettem elő, de újfent nem kérte.

Enélkül is tudtam, hogy nincsen semmilyen trükk a dologban, de ez jól szemléltette, hogy egyrészt a memóriájukra hagyatkoznak, másrészt pedig az emberek jó magaviseletére és szabálytiszteletére, hogy van jegyük és ha jön az ellenőr, akkor rögtön veszik elő és mutatják. Én is elővettem, de amíg másokét ellenőrizte, addig ugyanúgy bámultam ki tovább az ablakon. És lám, rögtön nem foglalkozott velem.

2022. márc. 15. 17:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Gondolom, azért az embereken is látszik, hogy körülbelül ki az, aki sumákol.
2022. márc. 15. 21:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Van, amikor észreveszik, hogy valaki újonnan jött, de nem mindig. Ahogy írod, emberfeletti memória kellene hozzá. Volt, hogy megúsztam ingyen a vonatutat, mert ahol felszálltam, nem volt jegykiadás, a kalauz meg elment mellettem. Haveromtól viszont volt, hogy egy úton háromszor kérte a jegyet a kaller :)
2022. márc. 16. 08:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ritkán fut bele főellenőrökbe az utas, de olyankor van ám meglepődés, ha nem volt jegyed és ezt az első jegyvizsgálatkor nem jelezted. Nyilván ilyenkor jobbab figyelnek a jegyvizsgálók is, de sumákolni vagy csak simán lazán kezelni a szitut sem jó, mert jön a bünti, ha peched van.
2022. márc. 16. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!