Kedves MÁV jegyellenőrök. Egy kérdésem van felétek?
Amikor egy zsúfolt vonaton, új felszállók menetjegyét kéritek, akkor megegyezitek az összes, eddigi utas arcát, vagy csak azt nézitek, hogy kik veszik elő a jegyet?
Ha az első, akkor kérdezném, hogy alapelvárás az ilyen emberfeletti memória, mert elképesztő.😀😀
Én elég ritkán utazok/utaztam vonattal, mert a busz sokkal közelebb van, egy ideje pedig autóm van.
De pont most februárban egyszer úgy alakult, hogy vonatoztam. Jött az ellenőr, veszem elő a jegyemet, úgy elsétált mellettem, mint a huzat. A következő megálló után mikor megint jött, már nem vettem elő, de újfent nem kérte.
Enélkül is tudtam, hogy nincsen semmilyen trükk a dologban, de ez jól szemléltette, hogy egyrészt a memóriájukra hagyatkoznak, másrészt pedig az emberek jó magaviseletére és szabálytiszteletére, hogy van jegyük és ha jön az ellenőr, akkor rögtön veszik elő és mutatják. Én is elővettem, de amíg másokét ellenőrizte, addig ugyanúgy bámultam ki tovább az ablakon. És lám, rögtön nem foglalkozott velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!