Ha van havi Budapest-bérletem, akkor elég, ha csak Ferihegytől veszem meg az IC-re a jegyeket?
Nyugatiból vagy Zuglóból szoktam indulni (Hajdúszoboszlóra).
Elég, ha Ferihegytől veszem meg a jegyeket IC-re vagy a kalauznak lehet vele problémája?
Egyik ismerősöm Szegedről jött és csak Ferihegyig vett jegyet. Azt mondta, hogy többször rászólt a kalauz, hogy akkor szálljon is le ott. Így végül leszállt ott. Szerintem ha határozottabb lett volna, akkor nem kellett volna leszállnia, hisz onnantól volt már bérlete.
Már többször is vettem így, hogy csak Ferihegytől volt jegyem. Mindig félek, hogy bajba kerülök emiatt, így Ferihegyig izgulok, hogy ne jöjjön még ellenőrizni.
Érvényes.
Hol lehet ilyet bejelölni (máv appban?)
Nem lett olcsóbb, mert csak a megjelölt vonatokon használható, idézem:
-a MÁV-START Zrt. menetrendjében (a vonat adatait tartalmazó oszlop fejlécében), valamint a menetrendkeresőben (a vonat szolgáltatásainál) egy rombusz alakú jellel vannak megjelölve azok a vonatok, amelyeken a Budapest-bérletekkel lehetséges utazni
Pl. tartasz Ceglédre, bejelölöd, akkor olcsóbb lesz bizonyos vonatokon, de a jegyen ugyanúgy Budapest-Nyugati - Cegléd lesz. De csak az így megjelölt vonatokon.
Jelenleg a 3-as metró felújítása miatt használhatók az IC-k is BB-tel Ferihegyig, viszont, ahogy #1 írja, csak zónahatáron belüli utazás esetén jár ez a kedvezmény, ha azon kívülre utazol, a tejes útra meg kell venni a jegyet. Azon lehetne vitatkozni, hogy ennek van-e értelme, de sajnos így van jelenleg.
"lelépek a vonatról és visszaszállok akkor már érvényes?" - Sajnos nem, egy vonaton nem utazhatsz többféle jeggyel (ennek sincs sok értelme, de ez is egy szabály a MÁV-nál), másik vonattasl kell Ferihegyig menned, ha szabályos akarsz lenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!