Thököly útról eltűnhet valaha a sín amin anno a villamos járt?
Én nem látok összekötővágányokat, van ahol felsővezeték sincs - és nagyon nincs is mit mivel összekötnie.
Ezek a sínek szerintem akkor tűnnek el, ha muszáj lesz az egészet újraaszfaltozni, vagy ha vissza akarják vinni a villamosforgalmat a Thököly útra.
A hivatalos indok az, hogy ha egyszer újra villamos fog ott járni, akkor egyszerűbb/olcsóbb a meglévő vágányokat felújítani, mint teljesen újat kijelölni.
Egyébként abszolút van mögötte logika, hiszen egy felújítás a tervezéstől az első kapavágásig szerintem kb. 2-3 év alatt lezajlik, míg egy új villamosvonal munkálatainak megkezdése a mai világban sok-sok, akár tíz év is lehet, ha van rá akarat. Más kérdés, hogy talán én sem élem meg, hogy ott újra villamos legyen. 17/F
Valójában sosem szüntették meg hivatalosan ott a villamosközlekedést, így maradt ez az exlex állapot. De ez erősen politikai kérdés is, mivel metrótól gyorsvillamosig minden főpolgár ígért a Thököly útra valamit, csak egyik sem tudta elérni a különböző kormányoknál, hogy meg is valósuljon. Most teljesen lekerült a napirendről e kérdés, de ennek nyílt beismerése lenne az, ha felszednék a vágányokat. (Pedig amúgy tök használhatatlan vágányok ezek, szóval ha ott valaha is villamost szeretnének, az alapoktól kellene újjáépíteni a pályát!)
És amúgy nem, nincs használatban az a pálya éjszaka sem, kivéve egy rövidke szakaszt a Bosnyák téren , amit a kocsiszíni menetek használnak.
1!
Ezt honnan szülted? Éjszaka sem használják, például azért, mert ez már 15 éve fizikailag is lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!