Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megtílthatja-e egy korábban...

Megtílthatja-e egy korábban leült utas a másik épp felszálónak, hogy leüljön vele szemben?

Figyelt kérdés
Egy élő youtube live-ban láttam, hogy összeszólalkozott emiatt két férfi a buszon. Az egyik a felvételt készítő youtuber volt, akit nem hagyott leülni a másik utas vele szemben a járványügyi távolságtartásra hivatkozva. Maszk volt mindkettőjükön. A youtuber visszaszólt neki, és elég hevesen vitatkozni kezdtek. A buszon alig volt már ülőhely, hátul sokan már csak álltak. Már nem azért, de ha mellé áll valaki, ( mivel kívül ült, a táskáját a belső székre rakta) az jobban meg tudja fertőzni, mint aki vele szemben. Az egészet felvette a videós, amit gondolom nem lehetett volna, ezért is nem linkelem be a videót, és azt aláírom is, hogy abban hibázott. De a másik úriemberrel mi a helyzet? Mondhatja azt valakinek, hogy ne üljön le egy vele szemben lévő üres székre? Aki így már 3 helyet szeretett volna elfoglalni.

2022. jan. 1. 05:57
 1/3 anonim ***** válasza:
90%

Nem. Volt erről egy hasonló vita múltkor, ott azt feszegették érthetetlenül sokan, hogy vonaton jogod van beülni egy üres kabinba és magadra zárni az ajtót, hogy más ne tudjon oda ülni.

Nem, nincs ilyen. Sem ekkor, sem akkor, sem semekkor, semmilyen indokkal. Nincs joga senkinek extra üléseket elfoglalni és mások elől megtagadni. Ja mert hogy ez a helyzet, vagy az a helyzet? Kutyát nem érdekli, ez a tömegközlekedés, ideje megszokni. Ha kényelmet akar, akkor vegyen egy autót és járjon azzal. Ja arra nincs pénz? Akkor meg tessék betartani az alapvető utazási szabályokat, illetve etikettet.

2022. jan. 1. 06:45
 2/3 anonim ***** válasza:
49%
Aki fél ne utazzon. Egy esetben tiltom meg, hogy valaki leüljön mellém, ha már a sofőr van olyan fogyatékos és felengedi, ha büdös egy ember. Még diákként jártam egyszer így. Volt egy csöves nő olyan büdös volt, hogy majd meghaltam. Akkor még nem tudtam, amikor felszállt, 10 percet kellett így utazni, de szerintem két kezemen meg tudtam számolni, hogy amíg le nem szállt hányszor vettem levegőt.
2022. jan. 1. 07:33
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Addig, amíg van több hasonló ülőhely is más emberektől távol, addig alapvető udvariasság járványhelyzettől függetlenül is a többiektől messzebb leülni. Ilyen az ember, szereti, ha van privát tere.

De ez ugye udvariassági kérdés, nincs rá írott szabály. Aztán amint fogynak a helyek vagy olyasvalaki jelenik meg, aki nehezen mozog, nincs mit tenni, vitának helye nincs. A távolságtartási szabály nyilván nem túl életszerű egy tömegközlekedési eszközön, nem jó hivatkozási alap.

2022. jan. 1. 09:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!