BKK mobilbérletet hogyan kell érvényesíteni? (És miért kell kétszer??)
Iszonyatos sor állt az automatánál, vettem egy mobil havi bérletet.
Sikerült a tranzakció, a bérletemnél írja is zöld betűkkel, hogy ÉRVÉNYES.
De mellette meg hogy olvassak be valamit felszálláskor...??
Mit kellene beolvasnom pl. a MÁV vonaton??
Vagy ez csak a jegyekre vonatkozik? A bérlet ha érvényes, akkor nincs teendő? De akkor miért írja?
Nincs qr kód a bérletnél, csak egy üres fekete négyzet, ahova gondolom be kellene olvasni. Azt tudom hogy a metrón és a buszokon van, de a vonaton nincs semmiféle qr kód amit beolvashatnék....
A bérletet eddig csak megvettem, és érvényes volt. Sose kellett beolvasni..
Igen, ott a négyzet, de csak valami fekete-grafitszürke paca van ott. Kétlem, hogy az lenne beolvasható.
A rendes fekete-fehér kódot is nehézkes beolvasniuk a vonatjegyről, maxra tolt fényerő mellett. :((
Ezért gondoltam, hogy az csak egy minta kép, hogy ott kell majd megjelennie valami igazi infónak, beolvasás után...
Leírom, hátha valakinek hasznos lesz:
Majdnem megbüntettek a vonaton amiért nem látható a kód. A kalauz közölte hogy nem elfogadható az "érvényes" felirat és a dátum, ha nem varázsolok kódot akkor érvénytelen, tehát a vonatjegyem is az.
Némi kétségbeesett kotorászás után megtaláltam, hogy alkalmazásonként kikapcsolható a sötét mód. Ez megoldotta, azóta látszik a qr kód ott, ahol eddig csak fekete négyzet volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!