Mi értelme a QR kód beolvasásának mobiljegy érvényesítésénél?
"Ha nem kellene ervenyesiteni, aznap tobbszor is utazhatnal vele!"
Már miért utazhatnál többször, ha ki van írva az érvényesítés időpontja????? Persze, el tudom képzelni, hogy a buszvezetők értelmi fogyatékosok, és nem ismerik az órát, de akkor a megjelenő ábrákat miért ismernék?
"Nekem most egy Woody Allen idezet jutott eszembe."
Sejtettem, hogy nem a válasz jutott eszedbe, mert arról fogalmad sincs.
"Összekötés nélkül a vezető hogyan ellenőrizne?"
Egyszerűen úgy kellett volna megcsinálni, hogy adott járatra lehessen jegyet venni, ne km övezetre (amit ráadásul nem látni az appban, hanem külön kell kikeresni a menetrendek.hu-ról). Akkor nem kéne ezzel a beolvasással szórakozni, nem tudnál úgy csalni, hogy több buszra használod fel ugyanazt a jegyet. Illetve a te telefonodon lévő kódot kéne beolvasnia a sofőrnek/az ellenőrnek, úgy, mint ahogy a vonatjegynél is van.
“ Illetve a te telefonodon lévő kódot kéne beolvasnia a sofőrnek/az ellenőrnek, úgy, mint ahogy a vonatjegynél is van.”
És ehhez be lehetett volna szeretni tízmilliárdokért minden sofőrnek 1-1 leolvasót. Úgy, hogy időközben a volánnak már futott az új jegyértékesítési projektje, aminek a hépeit már pár hónapja lehet látni a buszokon.
A mobiljegyet meg a covid okozta kényszer miatt pár hét alatt adaptálhatták a volánra is.
Nyilván sokkal jobban megérte volna kibszni azt a halom pénzt, fizetni rájuk a mobil előfizetést, mint megkérni a kedvesutast hogy egy kézmozdulattal csippantson…
Még az ellenőröknek is a tabletra csinálták meg az ellenőrző oldalt, nem kaptak ehhez új ketyerét…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!