Ha próbáltad már a mobiljegyet, mi a tapasztalatod róla? Milyen a papírhoz képest? Vásárlás, érvényesítés és igazoltatás során melyik a kényelmesebb?
Még nem próbáltam, de vidéki vagyok, ami előnynek látszódik, hogy pl: a vonaton már előre megveszem a jegyet és akkor elvileg a metro bejáratánál lesz egy kód, amivel érvényesíthetem és akkor az appon keresztül ezt mutatom be az ellenőrnek.
Szóval a vásárlási részen valószínű időt nyerek, ami jó, de főleg az igazoltatásnál nem macerásabb? Az érvényesítés is lassabbnak tűnik, de nem tudom.
Párommal mindketten használjuk. Neki a Budapest-bérlete, nekem a Volán bérletem van az alkalmazáson.
Budapesten belül elég nagy macera: a metró lejárója előtt nagyon lelassít, első ajtós buszokon pedig szintén csak kellemetlenséget okozhat.
Vidéken nagyon jó, de én Budapesten várnék még vele.
Nekem vidéken van vele tapasztalatom, de nagyon utálom. Óriási baromság, hogy nem adott járatra lehet venni a jegyet, hanem csak a km zónára, de még azt is nekem kell kikeresni külön a menetrendek.hu-ról, hogy hány km-es jegy kell oda, ahol utazni akarok.
A QR-kód beolvasós baromság miatt meg majdnem otthagynak a sofőrök a megállóban, vagy a mögöttem felszállók legázolnak, míg beolvasom.
Csak a covid miatt használtam, mikor nem lehetett a sofőrtől jegyet venni. Magamtól majd akkor fogom, ha olyan lesz, mint a MÁV app: ha beírom az induló és érkező állomást, akkor kilistázza a járatokat (nem kell külön a menetrendek.hu-t nézni hozzá), és megmondja, hogy melyikre pontosan milyen jegy kell, mennyibe kerül, és meg is tudom venni az adott járatra szóló jegyet, amiről kapok én egy kódot, amit lecsippantok fent a buszon a sofőr mellett (tehát nem nekem kell a kamerámmal QR kódot olvasni).
Belátható időn belül hasonlóan fog működni: azokon a buszokon, amikkel járok, már kint van a jegyleolvasó, illetve újfajta jegykiadó automatája van a sofőrnek.
Köszönöm a válaszokat, akkor kihagyom.
Az lenne a jó,ha legalább érvényesítéskor nem kéne kivenni a zsebből a telót.
Kíváncsi lennék más országokban hogyan csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!