Még mindig keskenyebb az orosz vonatok nyomtávja mint más helyeken?
Figyelt kérdés
2021. nov. 13. 21:14
1/7 anonim válasza:
A normál nyomtávnál (1435 mm) mondjuk pont szélesebb (1520 mm), de amúgy nem egységes világszinten.
Itt látod térképen, hogy hol mekkora nyomtávot használnak:
2/7 anonim válasza:
Szélesebb, nem keskenyebb. És igen, még mindig. Nyilván nem cserélték ki az összes sínt a volt SZU területén.
3/7 anonim válasza:
Szélesebb, nem keskenyebb. És igen, még mindig, és így is marad már. Emiatt pl Záhonyál is pakolhatják át a vagonokat.
4/7 anonim válasza:
Én a "még mindig" kitételt nem èrtem... Tulajdonképpen sosem volt tervben ennek a megvàltoztatàsa az érintett területen, legfeljebb egy-egy határ menti, az európai nyomtávhoz csatlakozó fejlesztési projekt kapcsán.
5/7 anonim válasza:
Bizony sok munka lenne az egész ruszki vasútvonalat átépíteni EU-s nyomtávra, ezzel az oroszok nem is fognak foglalkozni.
6/7 anonim válasza:
A finn vasút is ezt használja, tehát ez még orosz-, és nem szovjetspecifikus. A finnek sem álltak át, pedig ők már 100 éve függetlenek.
7/7 anonim válasza:
Az oroszoké pont,hogy szélesebb, ezért nem mehetnek végig oroszországon az europai vonatok és át kell őket pakolni, vagy persze fordítva, ha az orosz hozna valamit, bár én is azt olvastam neten régen, hogy az európa felöli "oldalán" az országban egy ideig europai nyomtáv is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!