Metró, és a vonat vezetés csak számítógépes/mobilos játékban hasonló vagy a való életben is?
Figyelt kérdés
Üdv, hogy érthető legyen a kérdés, játszottam a gépen vonat szimulátorral, ill androidon, élethűnek mondott metró vezető játékkal. Nekem totálisan laikusként a kettő majdhogynem ugyanolyan, a sebesség szabályzó kart benyomtam 1 fokozatba, és kb csak lassítottam ill megálltam az állomásokon ill indultam, de a vonat és a metró is tartja a sebességet amég én nem állítok rajta, ill a vonaton a vonal hosszabb ott persze kanyarokban ill különböző sebesség limiteknél kell a vonaton a sebességet irányítani, de nekem a kettő tök ugyanolyannak tűnik... Ez tényleg a valóságban is így van, vagy csak mert játékról beszélünk? (azt most ne vegyük ide, hogy a metróval persze sűrübben kell megállni az állomásokon, rövidebbek)2021. nov. 2. 11:26
1/6 anonim válasza:
A metró is vasút, meg a vonat is, lényegében ugyan az. Csak amit mondtál, a vonat hosszabb távokat tesz meg, több a kanyar, nyílt a pálya, emiatt ott azért jobban kell figyelni az útra, jelzésekre, mert bármikor jöhet valami nem várt esemény, amit a szimulátor minden bizonnyal nem tett oda neked, de elég gyakori a valóságban például, hogy egy meghibásodott sorompó miatt csökkenteni kell a sebességet, vagy egyszer csak szembe találod magad egy másik vonattal amit időben le kell reagálni, hogy ne legyen belőle baleset (elvileg ennek kiküszöbölésére való a biztosító berendezés, ami a szimulátorban valószínűleg mindig kiválóan működik, de tudjuk jól, hogy mennyire megbízhatóan működik ez Magyarországon). A metró ellenben zárt pálya, ott bőven elég, ha belövöd az előírt sebességet, majd az állomás előtt időben elkezdesz fokozatosan fékezni, ott arra kell figyelni, hogy legyen meg a fokozatosság (egy hírtelen berántott vészféknél a valóságban könnyen elesnek az utasok, amiből sérülés lehet) és időben kezdd el, hogy ne fuss túl az állomáson.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor jól érzem azt, hogy a lényeg kb ugyan az? A szakszavakat nem tudom bocsi, szóval a sebesség szabályzó kart egy fokozatba belőni, és ennyi, meg fékezni? Tudom le van egyszerűsítve,de nekem ez jött le. Azt persze értem és ez a játékban is lejön, hogy a vonatban éberebbnek kell lenni stb amit írtál.
2021. nov. 2. 12:02
3/6 anonim válasza:
Ha ennyire leegyszerűsítjük akkor annyi az egész, hogy gyorsítasz meg fékezel. De azért ne gondold azt, hogy a valóságban pl. egy mozdonyvezető csak kitolja a kart, visszazár és fékez. A szimulátornak kb. 0 köze van a valósághoz.
4/6 A kérdező kommentje:
3, nézek a youtubeon mozdonyvezetős videókat, szó se volt arról, hogy ezt hinném, a kérdésem lényege az volt, hogy jól látom e, hogy a két járművet kb hasonlóan,kell vezetni a kezelőszervekkel, azzal tisztában vagyok, hogy a vonat nyílt terep , észnél kell lenni figyelni kell a környezetet.
2021. nov. 2. 12:40
5/6 anonim válasza:
Attól függ mennyire élethű az a játék. Mert egy Metrostroi például még a GMod relatíve öreg motorjával is az egyik legrealisztikusabb szimulátor.
6/6 A kérdező kommentje:
Szerintem élethű, ha nem úgy vezetem a metrót ahogy kell, kiléptet nem engedi végig vinni a vonalat, ha érdekel pü-be elküldöm
2021. nov. 2. 17:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!