A világon mindenhol automata metrók lesznek a jövőben?
Bár ez munkát ad embereknek, de nem kellemes. Mondjuk, még mindig jobb ez, mint mondjuk bányában dolgozni.
Ezért egyre nehezebb embert találni.
Másfelöl pedig, jól automatizálható. Olcsóbb is. Ez lesz szerintem a közeli jövő.
Egyébként a 2. vonalon is el lehetne hagyni a vezetőt, technikai szempontból.
Talán a Pillangó utcai baleset lezáratlansága miatt nem változik egyenlőre.
Nem kézi vezérléssel működik. A vezető csak szükség esetén avatkozik be.
A 3. vonalon meg kezdettől fogva bizonyos fokig aztomatizált volt, most is az. Hogy elmenne-e ember nélkül, azt nem tudom.
Ahol teljesen zárt pályán közlekedik, ott igen.
Az M4-en egyáltalán nincs vezető, ez a 4-es szintű automatizáltság.
Amint látod sok városban van már ilyen:
"Egyébként a 2. vonalon is el lehetne hagyni a vezetőt, technikai szempontból."
Nem lehetne. Ha el lehetne, már rég elhagyták volna.
Én sem értem. A szerelvények azonosak a 4. vonalon lévőkkel. És több alkalommal is volt róla szó, hogy át fignak állni.
Most is csak felügyelik.
A baleset is abból származott, hogy az utasítás az volt, higy csak akkor avatkozzanak be, ha szükséges.
Higy ki hibázitt és miven, még nem dőlt el hivatalosan.
Jó, akkor mégegyszer, mert elsőre nem sikerült:
Az M2-n
Nem
Lehetne
Vezető
Nélküli
Üzem.
Többek között a peronok biztonsági berendezései (azok hiánya) miatt, alagútban nincs menekítő járda, járműtelep kialakítása sem alkalmas rá, +még kb 50 ok ami miatt nem.
De azért pontozzatok le megint, és jöjjön még vagy 15 debil aki leírja, hogy lehet azért mert ugyanaz a CéBéTéChé…
“A baleset is abból származott, hogy az utasítás az volt, higy csak akkor avatkozzanak be, ha szükséges.”
Inkább abból, hogy ott komoly trágyadombok vannak több helyen is…
Ne a járművezető legyen màr a hibás, amiért vészgombot nyomott, amikor nem volt fékhatás…
(Nem, ne jöjjön a kövi vasútbúza foteldebil, hogy a KBSZ mit írt, tudjuk…)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!