Hogyan a leggazdaságosabb vonatozni egyetemistaként (bérlet/jegy)?
Én ezt nem találtam meg a MÁV oldalán. Be tudnád linkelni?
Azt megtaláltam, hogy elviekben létezik egy 90%-os tanuló bérlet, ami a lakóhely és az egyetem közötti távra váltható ki. Viszont itt sem találtam meg a pontos összeget, hogy mennyibe kerülne.
Egyebkent erdeklodj jegypenztarnal, en anno ott vettem mindig berletet, segiteni fognak megtalalni a legjobbat, aztan mar veheted online is gondolom, ha tudod mi kell.
"Hogyan a leggazdaságosabb vonatozni egyetemistaként?"
Úgy hogy hozzá mész egy vasutashoz. Akkor kapsz szabad jegyet.
Amerikába zöld kártyáért házasodnak, akkor itt meg lehet szabad jegyért.
A tanuló havi bérlet már a 8. utazásnál visszahozza az árát (a harmincnapos annyi ideig érvényes, ahány napos hónapban kezdődik az érvényessége, míg a havi adott hó első napjától a következő hónap ötödik napjáig). Ez ugye iskola és lakóhely között érvényes.
Ha városon belül is helyközi buszokat használsz, arra is lehet tanulóbérletet venni - ehhez persze valahogy igazolni kell, hogy A-ból B-be jársz vonattal, és ezért kell az "A Kossuth tér - A vasútállomás" bérlet, és ennek a használatához a vasúti bérlet megléte is kell. Az egyetem városában meg gondolom napi szinten használod a tömegközlekedést.
TEKA kártya
Start klub kártya
ezeket is vedd figyelembe, lehet olcsóbban kijössz. Egyik haverom Bp-Szeged között inkágott ezzel a megoldással. Meg járt az országban más helyekre is, ezért nem volt megfelelő a bérlet neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!