Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ki emlékszik még amikor a...

Ki emlékszik még amikor a régi dízel vonatokon külön volt dohányzó és nem dohányzó kocsi?

Figyelt kérdés
Ha fölszálltál a vonatra és bementél egy dohányzó kocsiba vágni lehetett a füstöt,mindenki ott cigizett.Ha te is cigiztél,semmi gond nem volt,leültél és te is rágyújtottál.Én viszont nem cigizem és sokszor volt hogy a nem dohányzó részben nem volt ülőhely,csak a dohányzóban.Most vagy végig álltam,vagy leültem a dohányfüstös kocsiba és szívtam én is a cigi füstjét.

2021. szept. 17. 20:31
A kérdező szavazást indított:
Én inkább álltam de nem mentem be a dohányzó kocsiba.
Én inkább leültem a cigifüstös kocsiba mint hogy álljak.
Én dohányoztam engem nem zavart a füst
Nem jártam vonattal
17 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
A régi szép idők :)
2021. szept. 17. 20:33
 2/10 A kérdező kommentje:
De utáltam amikor fölszálltam a vonatra,és hiába mentem végig,csak a dohányzó kocsikba volt ülőhely:)
2021. szept. 17. 20:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Minden vonaton volt dohányzó szakasz...

Fú de utáltam!

2021. szept. 17. 20:37
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Node az volt a szép, hogy sokszor egyazon kocsin belül volt dohányzó és nemdohányzó fülke illetve szakasz. Még a 2000-es években is rengeteg paraszt kiállt a fülkés kocsik folyosójára cigizni, így aztán terjengett a füst a nemdohányzó fülkékben is. Ocsmány egy dolog volt. Rendszeresen szóltam rá tinédzser fejjel az ilyenekre, hát , nem mindenki volt kooperatív…
2021. szept. 17. 21:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

És az mennyire undorító volt, amikor a láncdohányos a nemdohányzóban ült, de átment bagózni a dohányosba, majd visszaült a nemdohányzóba. Mi meg szagoltuk még órákig a bűzét ami áradt belőle.

Pont ugyanolyan mérhetetlenül undorító volt a dohányzó kocsi a vonaton, mint most autóban vagy lakásban dohányozni. Phejj, fertelem...

2021. szept. 17. 21:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Régen még a repülőkön is volt dohányzó rész.

Borzalmas volt ilyenen utazni. Hát, nem ma volt :)

2021. szept. 18. 06:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 2004-es születésű vagyok, ergo szépen lemaradtam róla (talán 6 éves lehettem, amikor megszűntek), de ha most lenne, akkor inkább az állomáson maradnék, mintsem a cigifüstben utazzak. Akit viszont nem zavart a dohányfüst, azoknak jó lehetőség volt, mert kevesebben voltak.
2021. szept. 18. 10:27
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
#4 " nem mindenki volt kooperatív…", visszafogottan fogalmaztál.
2021. szept. 18. 15:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Most már csak a wc-ben szívják el a "C" kategóriás állampolgárok, persze csak miután végigkérdezték gondosan az egész vonatot oda- vissza, hogy van- e valakinek tüze. Változnak az idők... :)
2021. szept. 19. 13:36
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A nem-dízel vonatokon is lehetett dohányozni.

Számomra a legfurcsább az volt, amikor egy étterem földszintjén szabad volt dohányozni, a galérián pedig tilos volt. (80-as évek).

2021. szept. 19. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!