Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapesten a metrók úgy...

Budapesten a metrók úgy vannak, hogy egy megállóból lehet menni mindkét irányba? Tehát nem kell átmenni a túloldalra, mint a busznál?

Figyelt kérdés
2021. szept. 9. 01:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Van egyperonos megálló, de van kétperonos is.

Az egyperonosnál egyszerűen lemész, és a peron megfelelő oldalára állsz.

A kétperonosnál figyelni kell, hogy a megfelelő lépcsőn menj le, mert lent már nem tudsz átmenni a másik irányba.

2021. szept. 9. 02:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az osztatlan peronosnál sem ugyanarról az oldalról mennek mindkét irányba a szerelvények, csupán az iránytól függően te választod meg, a peron melyik oldalára mész.

Az osztott peronos megállónál nincs választási lehetőséged, csak abba az irányba tudsz utazni, amelyik peronon állsz.

2021. szept. 9. 05:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Változó, a belvárosi állomásokon és még 2 helyen szigetperon van, ott egyazon peron két oldalán találod a két irányt. A külső szakaszokon a szélső peron a jellemző, ott értelemszerűen egy peron - egy irány. A Határ út és a Puskás Ferenc Stadion speciálisabb, de ott is világosan ki van írva, melyik peronról melyik irányba utazhatsz.
2021. szept. 9. 05:53
 4/7 molnarmarcell21 ***** válasza:
100%
Igen, ezzel sajnos én is megszívtam párszor kezdő budapestiként. Azt hiszem az 1-es metró végig osztott, a 4-es pedig sehol, a 2-es és a 3-as vegyes.
2021. szept. 9. 05:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindenütt 2 vágányos a metró, a vágányokon nincs váltakozó irányú forgalom, tehát egy adott vágányon mindig 1 irányba mennek a szerelvények.

Van olyan állomás, ahol középen van 1 közös peron és van ahol oldalt van 2 külön peron.

A középperonosnál mindegy hol mész le, lent eldöntheted melyik irányba akarsz menni. Az oldalperonosnál nincs átjárás a peronok között, ha rossz oldali lépcsőn mentél le, akkor vissza kell menned és a másik lépcsőn lemenned.

Ebben nem vagyok biztos, de kb. így van:

M1: minden állomás oldalperonos

M2: 2-3 állomást leszámítva középperonos

M3: fele ilyen, fele olyan

M4: minden állomás középperonos

2021. szept. 9. 06:15
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is írták, változó.

M1: mindenhol jobb oldalt nyílik az ajtó, két peron van.

M2: Pillangó utca kivételével minden állomás középperonos

M3: ez egy picit érdekesebb, de alapvetően (a végállomás, KÖKI és félig a Határ út kivételével), ugyanis alapvetően a Nagyvárad tértől a Lehel térig középperonos, a többi helyen szélső peron van. Vagy legalábbis nem tudsz ugyanarról a peronról felszállni mindkét irányba (Kőbánya-Kispesten és a Határ úton egyik irányba (belváros felé) bal oldalt kell felszállni.

M4: mindenhol középperonos

2021. szept. 9. 06:36
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok, valóban, az M1 vonalán szélső peronok vannak, tehát nem teljesen igaz, hogy a belvárosi állomások szigetperonosak.
2021. szept. 9. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!