Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A 3-as metrót csak szerintem...

A 3-as metrót csak szerintem használják kevesen?

Figyelt kérdés

Emlékszem anno még a felújítások előtt olyan sokan utaztak rajta, hogY csúcsidőben öröm ha befértél. A mostani kapacitása meg vicc kategória, egyszerűen nagyon kevesen használják ahhoz képest, milyen hosszú szerelvények közlekednek rajta. Újpest felé például mindig le tudsz ülni vagy akár feküdni… A kettes metró viszont sokkal inkább kihasználtabb lett. Ott a csúcsban hering party van. Az 1-es villamos szintén katasztrófa.

A felújítás az oka a 3-as metrón lévő utasok eltűnésének? Vagy változott valami, ami miatt másfelé mennek már inkább az emberek?

2021. szept. 2. 21:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván mindenhol érezhető az utasszám csökkenés. Munkahelyek mentek tönkre, gyakorlatilag megszűnt a külföldi turizmus, nem volt se iskola, se egyetem, sokan még most is félig-meddig otthon dolgoznak.
2021. szept. 3. 19:53
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Megbocsáss, ahhoz hogy a két külső szakaszon tele legyen a metró, az kéne, hogy oda is legyen rá szállítva, illetve el legyen szállítva róla a nép. Viszont a pótlóbuszok jóindulattal fogalmazva is jó, ha a harmadát képesek szállítani a metró kapacitásának. (2 perc alatt 6 nagy kapacitású metrókocsi helyett 3 szűk utasterű csuklósbusz) Ergo, hogy a jó életbe szállna fel annyi ember a Lehel téren a Dózsa György út felé, ha konkrétan oda se lettek szállítva a Nyugati felől? Jó ha a harmadát odaszállítják, az meg persze, hogy nem tölti ki a metrót. Az emberek jelentős hányada egyszerűen másfelé jár azóta, vagy egyszerűen meggondolja, muszáj-e egyáltalán arrafelé mennie. Egyébként is rengeteg irodaházban váltott héten a fél bagázs hómofiszon van még most is, és simán hiányzik Bp-ről 50 ezer turista, és ugyanannyi albérletes vendéglátóipari tányérmosogató. Hazamentek vidékre.
2021. szept. 4. 00:38
 13/15 A kérdező kommentje:
Lehet igazatok van. Bár már a covid előtt is nagyon kevesen használták a metrót, mert már akkor feltűnt. Lehet, ha 2023-ban átadják sem lesz olyan, mint nagyon régen.
2021. szept. 4. 10:07
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem.

Amikor az 1-es villamost újították, annak is leesett az utasszáma, de a felújítás után ismét tömve volt.

2021. szept. 4. 10:15
 15/15 anonim válasza:

Ti amúgy azt nem vettétek észre, mintha a 4/6-oson többen lennének? Nyilván tudom, hogy egy elég népszerű járat bent a belvárosban, főleg csúcsidőben, azon nem is csodálkozom, ha csúcsidőben sokan vannak, de tegnap este fél 9-kor is pontosan ugyanannyian voltak, mint csúcsidőben, mindegyik járat tömve volt, hát én ezt nem gondoltam volna.

Amúgy én is használtam az M3-as metrót, most is azzal kéne mennem, de a pótlóbuszból inkább nem kérek, keresek más alternatívát, bár elég bonyolult így.

2021. szept. 8. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!