Miért kellene mindenkinek tömegközlekednie?

Nem kell mindenkinek tömegközlekednie, de egy nagyvárosban a többségnek kell zömegközlekednie ahhoz, hogy kezelhető legyen az autós forgalom.
Egyébként nem a szegények sajátja, ezt csak a prolik hiszik. Fejlett nagyvárosokban gyakori, hogy felső-középosztálybeliek is tömegközlekednek, mert egyszerűbben, gyorsabban jutnak el A-ból B-be, nem kell a parkolással foglalkozniuk, na meg eleve aki tehetősebb, nagyobb eséllyel tud központi helyen lakni, ahol jó a tömegközlekedés.

"Márpedig a tömegközlekedés a szegényebb rétegek sajátja"
Na tovább nem is olvastam, ekkora baromságot régen láttam már. Egyrészt sokkal egyszerűbb a tömegközlekedés. Nem kell idegeskedni a forgalomban, nem kell tökölni a parkolóhely kereséssel, sok esetben gyorsabb, kényelmesebb is. Másrészt sokan azért választják, mert a vezetés "kiesett" idő, max rádiót tudsz hallgatni közben vagy telefonálni. Én is simán megtehetném, hogy autóval járok be a fővárosba az agglomerációból (pedig közel nem vagyok gazdag, egy régi 1.2-es Corsám van), és mégis a töemgközlekedést választom. Azért, mert ott tudok olvasni, vagy telefonon vagy laptopon csinálni akármit. Ráadásul sok esetben pontosabb, kiszámíthatóbb is. Jó, nem a legendás késéseiről ismert MÁV, de pl. a metróval ilyen szempontból nincs gond. Sokkal kiszámíthatóbb a menetidő, mint autóval.

Már maga a kérdésfelvezés is egy félreértésen alapul. Nem, nem kell mindenkinek a tömegközlekedést igénybe vennie. A lényeg az, hogy aki élethelyzetéből fakadóan megtehetné, hogy nem autózik , az gondolja meg, próbálja ki, legyen ott a fejeben, mint egy opció és ne az autózás köré építse az életét. Természetesen mindenkinek más szempontok a fontosak, a járvány alatt én is tettem magasról arra, hogy én okozom a dugót, légszennyezést és öntöm ki a pénzt benzinre. Most jobb a helyzet, de még mindig autózok, mert nyáron egyszerűen gyorsabb és rugalmasabb volt, viszont úgy látom, ennek az iskolakezdéssel vége. Tehát szépen elballagok a jegyautomatához és napokon belül bérletet veszek. Nekem nem kell 4 gyereket 5 helyre cipelnem, nem zongorákat szállítók, szerencsére járni sem esik nehezemre és mostanra kevésbé tartok a vírustól is. Innentől kezdve igencsak érik a váltás.
Ettől még nem fogom szeretni a tömeget, mások túlzott közelségét, viszont a rugalmasság megmarad, mert nem kell mindig parkolót vadászni, ihatok egy sört a barátaimmal meló után és kevesebb idiótával kell megküzdenem az utakon nap mint nap, amitől kisimultabbak az idegpályáim. Azért ez sem egy rossz deal, igaz?

Tehát egy lusta állat vagy és inkább tötyögsz a folyamatosan dugóban egyedül az autóban minthogy tömegközlekednél pitiáner problémák miatt.
Nem az a lényeg hogy mindenki tömegközlekedjen hanem az hogy többen csinálják.Az nem jó hogy egyfolytában tele vannak az utak olyan autókkal amiben nagyrészt egy ember ül,így nagyobb a környezetszennyezés és minél többen vannak annál roszabb mert több ideig tart elérni a célhoz.Miközben az autósok fele simán mehetne tömegközlekedéssel csak képtelenek kompromisszumot vállalni(amik nem olyan nagyok) mert el vannak kényelmesedve.
Az viszont igaz hogy ehhez fejleszteni,bővíteni kéne a tömegközlekedést bár szerintem egyáltalán nem olyan rossz mint amit egyesek mondanak,nekem nem volt óriási problémám az 5 év alatt amíg a fővárosban tanultam.

Hát, én megkockáztatom, hogy a Váci út környékén közlekedő járatokon munkakezdés vagy munkaidő befejezte környékén magasabb az átlagkereset, mint a kőbányai vagy csepeli dugóban araszolóknál. S persze lehet, hogy én szoktam elhamarkodott szocioökonómiai felméréseket készíteni az utastársaimról, de a budai fonódón sem a melegítős közmunkások szoktak általában közlekedni.
Értsd: ha munkásosztályba és munkás környékre születtél ahol sok a hajléktalan akkor lehet, hogy az autó megadja annak az illúzióját, hogy nem kell alkesz, festékes pólójú, hagymaszagú emberekkel együtt utaznod, de ha te azt a következtetést vontad le, hogy a tömegközlekedés a szegényebb rétegek sajátja, az valószínűleg a saját környezeted értékítélete, nem a tömegközlekedésé.

Egy 20 millas auto van alattam, de ha Budapesten laknek, en biztosan tomegkozlekednek.
Egyszeruen praktikusabb es gyorsabb (illetve olcsobb is), legalabbis a legtobb esetben (mert tenyleg van, amikor az auto jobb).

"Márpedig a tömegközlekedés a szegényebb rétegek sajátja"
A kérdező álomvilágban él. Ne tudd meg mennyi milliós fizetéssel rendelkező ember tömegközlekedik, mert hiába van neki 30 milkós autója a garázsban, nem fog azzal fél-1 órát utazni/állni a városban mikor a légkondicionált villamos ott van 10 perc alatt és 5 percenként jön. De tartok tőle a kérdező csak provokációból írta ki a kérdését, mert értelmes ember ennyi marhaságot nehezen hoz össze.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__..
leállhatnál már a hülye kérdéseiddel. fix hogy ugyanaz a gyökér vagy mint aki ezt a kérdést kiírta. sznob hülyegyerek, nőjj már fel. vagy ha ekkora zseni vagy, akkor lehet menni a BKK-hoz és változtatni? ja, hogy az nem megy? nem látod át a rendszer működését, mert csak azt tudod hogy ató ijen = lyó, békáká ijen = rósz
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__..
Az emberek nagy része maszkban van? Hát, én rajtam kívül kb. 5 emberen láttam maszkot tegnap a villamoson. Én is csak ott veszem fel, akkor, ha sokan vannak és nem vagyok beteg.
Én még diák vagyok, nincs jogsim, autóm sincs, de ha lenne, akkor sem tudnék mindig azzal közlekedni. Nyilván kényelmesebb, van légkondi nyáron, nem kell idegenekkel nyomorogni, de folyton parkolóhelyért kell vadászni (ha talál az ember), nem árt egy garázs, sokba kerül a fenntartása, tankolni kell stb., a dugókról nem is beszélve. A múltkor apám annyit állt a dugóban itt Budapesten, hogy azt mondta, ő soha többet nem megy sehova kocsival a városban.
Nem csak a szegények tömegközlekednek. Ha metróval vagy villamossal megy az ember, az sok esetben gyorsabb is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!