Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ki emlékszik még a sárga...

Ki emlékszik még a sárga Ikarus volánbuszokra?Ki szeretett azzal utazni?

Figyelt kérdés
Nem digitálisan volt kiírva hogy hová megy a busz,hanem a sofőr rakott ki egy táblát a szélvédőre amire rá volt írva pl.Budapest-Perbál-Zsámbék.És a sofőrnél kellett jegyet venni a végállomáson is,nem voltak automaták.És nem volt benne a gépbe hogy meddig mennyibe kerül a jegy,a sofőr fejből tudta hogy mettől meddig mennyibe kerül,úgy nyomtatta ki a jegyet.Jobb volt akkor utazni a volánbusszal,mint most?

2021. aug. 25. 13:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

#8:

Nos, igaz nem Volán, de Veszprémben a helyi járatokon ez még mindig így van.

2021. aug. 25. 14:23
 12/21 anonim ***** válasza:
90%
Nekem kedvencem az Ikarus, gyakran van, hogy a Keletiben addig várok reggel, míg Ikarusz nem jön 7E-nek 😀
2021. aug. 25. 14:25
 13/21 A kérdező kommentje:
Én a 7E vonalán sem látok Ikarust,egyedül a 75 ös és 83 troli vonalán látok egyet kettőt.
2021. aug. 25. 14:26
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Csak tanidőben van, de akkor elég sok. Csúcsidőben mindig kint van legalább 4-5, vegyesen 280 és 435.

7E mellett a 23E, 54 ahol mindig van kint legalább kettő Ikarus 280. Persze csak tanítási időben, hétköznap.

2021. aug. 25. 14:42
 15/21 anonim ***** válasza:
83%
Igen, van egy csomó emlékem a különböző Ikarus buszokról , mert mindig is szerettem járni az országot. Ma is fiatal vagyok, de már nem tinédzser, szóval a nosztalgia is bőven játszik nálam. Azt sem tagadom, hogy a helyközi 260-asok hattyúdala idején nagyon megörültem az egyik utolsó mohikánnak, amikor Cserépváralján bebúgott a megállóba. De hogy rendszeres forgalomban nagyon jó , hogy nem találkozni e járgányokkal, az biztos.
2021. aug. 25. 15:31
 16/21 anonim ***** válasza:
85%

Én nagyon szerettem a régi IKARUS buszokkal utazni, nagy kedvenceim, főleg a 280-asok. Felénk az utóbbi években nem sárgák, hanem világoskék/fehér színűek voltak a buszok (Csongrád megye). Rengeteg emlékem van ezekről a buszokról, nagyon sokat utaztam velük. Személy szerint én jobban szeretem az Ikarusokat, mint a modernebb buszokat, de az utasok többsége nem osztja ezt a véleményt.

Nagyon sok buszon itt még most is műanyag táblán van kiírva az útirány, és még mindig a sofőr adja a jegyet.

2021. aug. 25. 22:11
 17/21 anonim ***** válasza:
86%
Menj le Békés megyébe, ott a mai napig utazhatsz csörgő-zörgő klíma, és utastájékoztatás nélküli Ikarus buszokon.
2021. aug. 26. 11:39
 18/21 anonim ***** válasza:
86%
Az a kemény, hogy a bőrüléses-pados rozsdás szovjet trolik 2012-ig, fapados villamoskocsi pedig 2007-ig közlekedett Budapesten menetrend szerűen. Ikarusok a mai napig járnak, bár néhánynak nagyon erős gázolajszaga van, az annyira nem jön be. Vidéken a mai napig vehető jegy a sofőrnél, ilyen ősrégi gépbe üti be, majd hangos ciripeléssel jön belőle ki a jegy, ami inkább papírfeclire hasonlít. De olyan sofőrökkel is lehetett találkozni egy időben, akik saját zsebre dolgoztak, nem adott jegyet, viszont fele áron mehettél. Ellenőr persze soha nem volt.
2021. aug. 27. 15:24
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
A fapadost itt szó szerint kell érteni, fa lécek alkották az ülőfelületet. És mindez 2007-ig.
2021. aug. 27. 15:25
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Szombathely és Győr helyijáraton is van még 200-as ikarus, nem csak az alföldből áll az ország!
2021. aug. 27. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!