Budapesten tényleg sok a zsebtolvaj? Félek, hogy kirabolnak majd.
64 éves vagyok és pesti.
Egyszer loptak meg villamoson. Megpedig úgy, higy láttam a gyanús figurákat, és ezért másik ajtón szálltam fel, szorosan figva a válltáskámat. Mégis megtörtént.
A képüket azert megnéztem volna.
Ugyanis kb. ötven darab lottószelvényt vettek ki, nulla fieint értékben.
Nagyon regen történt, akkor még másképpen ment a figadás.
Ezek a papírlapok a mai segédszelvényekhez hasonlíthatók voltak. Azan számomra, a tolvaj számára ertéktelen.
4-es, 6-os, 1-es.
Engem már kizsebeltek. Pedig résen lehettem volna.
A gyerekekkel voltunk az Iparművészeti Múzeumban.
Hazafelé az aluljárón keresztül mentünk a 4-6-os megállójába.
Útközben kivettem a papírzsebkendőt a táskámból, ami egy kics,
lapos, mágnes záras volt. Láttam, hogy egy nő nézett nagyon, majd beintett a szemével, bólogatott valakinek a hátam mögött. Fura volt,
de nem törődtem vele. Utólag rekonsturáltam, hogy mi történhetett.
A gyerekekkel a villamosmegálló korlátjánál álltam. Ők az útnak háttal, én velük szemben. Nyafiztak, hogy menjünk a Mekibe. Mondtam, hogy mindössze 2 ezer forintom van, még fizetésig 10 nap, Mekire a pénzem nincs. Olcsóbb, ha megveszem a darált húst és megcsinálom nekik.
Nemsokára érkezett a villamos. Tömeg, egy lökést éreztem, hátranézek, és nyitva a táskám. Azonnal rekonsturáltam, hogy megloptak. Mellettem állt egy férfi és nagyon nézett. Éreztem, hogy ő a hátvéd, lopott, továbbadta,
ott maradt, hogy mi fog történni. Azt mondtam a lányoknak: a kva életbe, az utolsó 10 ezer Ft-omat lopták el. Remélem, hogy laposra verték egymást a "hiányzó" 8 ezer Ft. miatt. Így volt. Soha többet nem vettem mágnes záras táskát. Csak és csak is cipzárast és mindenféle belső fiókokkal, cipzárakkal.
Ilyen bárhol előfordulhat, nem értem miért kell kihegyezni a fővárosra?
Én Pesten lakom lassan 30 éve, soha nem történt velem ilyesmi, ellenben Szilvásváradon egy panzióban ellopták a táskámat…
Van ilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!