A Rail Cargo Hungária merre tevékenykedik?
Hát magánvasútnál nem foglalkoznak annyira vele, hogy hol laksz. Ha fonyódi vagy, a vonat meg Hegyeshalom - Kürtös akkor az.... Ha Párkány - Kelebia, akkor oda mész. Persze igyekeznek odafigyelni valamennyire, de a vonat egyik vége általában mindig messze van...
Ezért is annyi a fizetés amennyi.
Már a MÁV-Startnál is régen megszűntek a fix telephelyes mozdonyvezetők, már 10 évvel ezelőtt is változó telephelyyesnek vették fel a kollégákat. Az más kérdés, hogy igyekeztek lakhely szerint vezényelni, de a lehetősége ott is bármikor megvan, hogy máshol végzel.
Látom a tudatlanság és a hitetlenség okozta a lepontozásomat... megszoktam, nem haragszom.
Viszt kedves kérdező hidd el amit mondok, hülönben olyan pofáraesést fogsz bemutatni ha felvesznek az rch-hoz, hogy még a rekordok könyvébe is bekerülsz!
"kocsival a mozdonyvezető nem tud menni, mert várhatóan nem ott fog végezni"
Majd visszamegy a kocsijáért, van ilyen.
"És akkor még utána 8 órát dolgozik a mozdonyvezető? Ez eléggé hihetetlennek hangzik."
Jaja dolgozik 8 órát... meg rögtön utána még 8-at, mert a Munka Törvénykönyve lehetőséget biztosít erre. Egyéni megállapodás esetén 16 óra is lehet a munkaidő. Aztán valamelyik pihenőszobában kiveszel egy 8 órás pihenőt és tolsz még egy 16 órás szolgálatot és már mehetsz is haza.
Mit gondoltál mire fizetnek annyit a magántársaságoknál? :D
"Azt tudom, hogy fizetik a munkába jutást is"
A MÁV-Startnál igen. De nem minden szolgálatban jár a munkábajárás kötségtérítése.
"de kérdés, hogy ez beleszámít a rendes munkaidőbe?"
Hogyan tartozna már bele? :D
Hány éves vagy? Komolyan kérdem!
A MÁV-Startnál vannak olyan szolgálatok ahol nem ott kezd a mozdonyvezető ahonnan a vonat indul és az indulás helyére egy másik vonattal megy. Ez beleszámít a munkaidőbe, önköltségi utazásnak hívják. Magánvasutaknál ilyen nincs. Akkor indul a munkaidő amikor megfogod a gép kilincsét.
Van olyan kollégám akinek egy Hegyeshalom - Kürtös - Hegyeshalom kanyar 48 órás otthontól távoli időt jelent.
"Hogyan tartozna már bele? :D"
Én ezt olvastam a RCH-ról, hogy ha pl. 2 órát kell utazni a mozdonyig, amit fel kell venni és elvinni valahová, akkor azt a 2 óra utazást fizetik és beleszámolják a munkaidőbe is. Bár ez utóbbiba nem vagyok biztos, lehet keverem valamivel, de az utazás kifizetését biztosan az RCH-ról olvastam.
Ja értem. Én még a Start-os fejjel gondolotam. Szóval ott jelentkezési helyek vannak ahol kezdődik a szolgálatod. A lakhelyről a jelentkezési helyre jutás nem számít a munkaidőbe és csak bizonyos esetekben fizetik.
Az ECH-nál ez pontosan nem tudom hogyan van, de biztos nem fizetnek ki minden percet meg kilométert.
Közben megtaláltam egy régi kérdés alatt, ott azt írják, hogy valóban fizetik az utazást, de a munkaidő a mozdonyba beszállástól számítódik. Tehát például 2-4 óra utazás a szolgálatfelvételig és utána kezdődik a 16 órás munkaidő.
Egyébként ez a munkaidő hogy van? 16 óra alatt mennyit lehet pihenni vagy hogy van ez? Gondolom nem egyhuzamban kell letolni.
A 2005. évi CLXXXIII. törvény a vasúti közlekedésről az irányadó.
68.§
Meg persze az MT. Meg a vállalat belső szabályzata.
A munkaközi szünet az jár.
Az is lehet hogy csak 2 órát vonatozol összesen. Csak közben várni kell 12 órát mire meglesz a második vonat. De hát ugye ott kell lenni a gépen és várni és nem otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!