Az mennyire igaz hogy ha BKV jegy ellenörzésnél kihivják a rendőrt és az ember nem várja meg akkor semmi nem lessz belőle ?
Rengeteg helyen olvasom hogy hiába hivják ki a rendőrt ha nem várod meg és pl. leszálsz akkor semmi eljárás nem lessz belőle. Ez mennyire igaz ? Az hogy kamera felvétel van az nem is számít ?
Azért vagyok erre kiváncsi mert jó múltkor ez információ híján kifizettem a 8 ezres büntetést a villamoson hoalatt volt jegyem csak "későn" jukasztottam hiába akkor is ment a bünti .
Bezzeg minap amikor 2 jegy ellenőr megvádolt a 7-es buszon azzal hogy a diák bérletem nem évényes mert esti diákigazolványra nem jogos hoalatt a fönökük telefonba mondta hogy már pedig igenis érvényes, egy büdös bocsánatot nem kaptam csak annyit hogy "önnek volt igaza" azt mint a flash elhuztak a buszról...
Kérdem én ez így teljesen oké ?
"Németországban ha van jegyed, de nincs lekezelve, az ellenőr megmutatja, hogy hogyan kell használni a jegykezelő készüléket"
Én pont ezen gondolkoztam, hogy gyerekkoromban oktató plakátok voltak kirakva, megállókba, buszokon, hogy mit hogyan csinálj, hogyn használd a jegykezelőt stb.
Egyetemista koromban pár éve pedig pont azt néztem, hogy a megállókban csak az van kirakva, hogy mi mennyi büntetést von maga után és bliccelés így meg bliccelés úgy és már rögtön úgy állnak hozzád, hogy az utas egy bűnöző.
1/ :Én szerintem nem kell sajnálni se a BKV-t se az ellenőröket mert ahoz képest meg se várják hogy a vonal a végálomásáig elmenjen már a 2.-ik 3.-ik megálónál leszálnak a jegyeket is csak addig ellenörzik az hogy utána az emberek 90°%-a jegy és bérlet nélkül utazik arra sz@rnak rá.
2/ :Én mikor mondtam hogy mostanában meg lettem büntetve ? Amióta meló melett esti suliban tanulok mindig is diákbérlettel utazok. Engem csak az irritál hogy minap majdnem szabálytalanul meg lettem büntetve de bezzeg a drága BKV ellenőröknek a haja szála nem sérül bezzeg amikor te vétkezel akkor büntudat nélkül osszák a csekket.
5/ :Ha azt nézzük hogy Magyarországon mennyi adót vonnak le az ember fizetéséből simán elvárhatná az ember hogy ingyenes legyen a tömeg közlekedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!