Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mire számíthatok a budapesti...

Mire számíthatok a budapesti tömegközlekedésen?

Figyelt kérdés

Most szeptemberben leszek kilencedikes és kb először fogok egyedül Budapesten utazgatni. Van esetleg bármi tippetek számomra? Akár jegy/bérlet vásárlásról, akár arról hogy hogyan kezeljem a késéseket, stb..

Olyanok is jól jönnének mint pl: Mindig nézzem meg az ülést hogy nem-e pisis.

Tényleg bármi ami hasznos lenne! Előre is köszi a válaszokat!

2021. aug. 14. 14:02
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%

Bérletet tudsz venni jegypénztárban vagy automatánál. Utóbbinál figyelj arra, hogy elvileg előfordul, hogy leragasztják azt a nyílást, ahol az aprót (meg lehet hogy a bérletet is?) adja ki a gép. Szóval ha nem kapod meg, nyúlj be, hátha le tudod szedni a ragasztót. (De amúgy nem tudom, hogy ez mennyire gyakori, velem és a környezetemben élőkkel még nem fordult elő, csak neten hallottam erről párszor de azóta igyekszem észben tartani ezt)

A másik dolog az automatákkal kapcsolatban, hogy ha jól tudom, nem fogad el nagy címleteket, ha jóval kevesebb értékben vásárolsz. Szóval ha csak 1 diákbérletet veszel ne 10 vagy 20 ezressel próbálj fizetni.

Késések elő szoktak fordulni, buszok esetében inkább csak pár perc (kivéve ha valami baleset miatt lezárnak egy utat és semerre nem tud kerülni a busz) viszont a villamos/metró/troli többet is tud késni.

Magáról az utazásról annyit, hogy minden járaton előfordulhatnak furcsa alakok, de egyszerűen csak ignoráld őket. Ha valaki magában beszél, vagy esetleg páran elkezdenek veszekedni stb. akkor ne foglalkozz velük, ha zavar akkor menj arrébb kicsit.

Emellett főleg a megállókban, de néha a járműveken is vannak kéregetők, ha nem akarsz adni nekik, nyugodtan rázd le őket annyival hogy "Bocsi, nincs nálam pénz/cigi/akármi" vagy "Bocsi, nem tudok adni" aztán ignoráld őket, vagy ha olyan a helyzet csak menj arrébb. De amúgy ha láthatóan zenét hallgatsz vagy el vagy foglalva valamivel, akkor kevésbé jönnek oda. (De ha már sok kéregetővel találkoztál, akkor sokszor már messziről ki tudod szúrni őket és arrébb menni)

És végül még annyi, hogy sokan írták a BKK futárt, ami tényleg hasznos, viszont van egy másik alkalmazás ami ugyanerre jó, menetrendek.app néven találod meg a Play áruházban. Ezt csak azért írom, mert én a BKK futárt annyira nem szeretem, nekem ez az utóbbi alkalmazás jobban bevált erre a célra, szóval érdemes lehet ezt is megnézni, aztán használd azt amelyik neked jobban beválik.

2021. aug. 15. 14:39
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha nyolcra mész, akkor Üllőről 6:41-kor indul S36-os személyvonat, 7:04-re ér Ferencvárosba, onnan 7:29-kor indul egy S25-ös személyvonat, 7:32-re a Soroksári úton van, ahonnan kb. 150 méter az Illatos út eleje. Ha sokallod a várakozási időt, akkor szóba jöhet az 51-es villamos vagy az 55-ös busz is, de egy esetleges késésnél még jól is jöhet az a 25 perc.

Visszafelé hasonló a helyzet, szintén 25 perc a várakozási idő Ferencvárosban (ezt ugye ki lehet váltani buszozással vagy villamosozással), de félóránként van vonat Kökire, ahol 12 perc várakozás után indul egy S50-es. Ez ugye 11 perc vonatozás, kb 3 perc séta, egy átszállás és összesen 37 perc várakozás az S50-esre való felszállásig. A busz az talán 10-15 perccel gyorsabb, sűrűbben is jár, viszont ott is át kell szállni, sok megálló, talán kényelmetlenebb, zsúfoltabb is.

Szerintem próbáld ki a buszt is, a vonatot is, majd meglátod, hogy neked melyik a jobb - az is lehet, hogy az iskolába az egyik, hazafelé a másik.

2021. aug. 15. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!