Volánbuszokon ez a sárga szerkezet mi célt fog szolgálni?
A vírus miatt eddig nemigen kellett busszal utaznom, tegnap utaztam először, amikor megpillantottam az első ajtónál egy sárga ketyerét. Ezt a képet találtam róla a neten: [link]
Ez pontosan milyen jegyrendszerhez lesz majd? Nem találtam róla semmi információt a neten. Nekem RFID olvasónak tűnik. Illetve bankkártya terminálokat nem óhajtana a Volán felszerelni így 2021-ben a buszokra?
Ideje már, mert ez a QR-kód keresgélés és az animáció mutogatása eléggé elriasztja az embereket.
Az is jó lenne, ha a jövőben a papíralapú (elővételes) jegyeket és bérleteket is ilyen QR-kóddal adnák ki.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Igen, most már valóban ideje valamit lépni. MÁV-nál amióta van e-jegy vagy bérlet, azóta használom, de ez a Volán féle animációs jegy, meg folyamatos QR kód olvasást nem nekem találták ki. Remélem olyasmi rendszer lesz, mint aminek a budapesti RIGO-t eltervezték, hogy érintem a kártyát, és ennyi.
Ettől függetlenül a bankkártya olvasót én nem hagynám el, mert azért lenne alkalom, amikor nem tud az ember elővételben jegyet venni (éppen beesel a megállóba, vagy nem tudod még mikor akarsz utazni, stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!