Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Így kaphatok diákbérletet,...

Így kaphatok diákbérletet, vagy mindenképp meg kell vennem a teljesárút?

Figyelt kérdés

Budapestre járok egyetemre, nappalira. Szeptemberben mennem kell szakmai gyakorlatra. Zalaszentgróti vagyok és Zalaegerszegre mennék gyakorlatra, oda meg buszbérlet kéne.

Pesten nincs albérletem/lakásom, kollégista voltam. Pontosabban a covid és a távoktatás miatt már másfél éve kb nem is voltam Pesten, itthon vagyok. Szóval oda nem megyek. A környéken meg csak a megyeszékhelyre mehetnék, ahova be kell járni. De én úgy tudom, diákbérletet csak az vehet meg, aki az adott városban diák. Pesti egyetemistaként nem vehetek zalaszentgtót-zalaegerszeg bérletet, csak ha egerszegre játnék suliba.

2021. júl. 6. 15:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Akkor én biztos hazudok. Cáfolj meg nyugodtan, engem még soha nem büntettek meg azért, mert oda volt bérletem, ami nem a lakhelyem és az iskola között van, és IGEN, DIÁKBÉRLETEM VOLT ÉS NEM, NEM KAPTAM IGAZOLÁST AZ EGYTEMTŐL, ÍGY MÁR VILÁGOS? NEM KELL LEPONTOZNI AZT, AKINEK MÁS A TAPSZTALATA, CSAK AZÉRT, MERT NEM EGYEZIK A VÉLEMÉNYE A TIÉDDEL!!!! KÖSZI!!!
2021. júl. 6. 23:25
 12/16 anonim ***** válasza:
76%

"MERT NEM EGYEZIK A VÉLEMÉNYE A TIÉDDEL!!!! KÖSZI!!!"

Ez nem vélemény kérdése, hanem tény!

Idézet a Volánbusz honlapjáról:

"A kiemelt, 90 %-os kedvezményű havi, félhavi és 30 napos bérlet használatára jogosult:

az oktatási intézmények nappali és esti tagozatos tanulói, hallgatói, ha érvényes diákigazolvánnyal rendelkeznek, a lakóhelyük (tartózkodási helyük) és az oktatási intézmény helye között,

6 éven felüli óvodások a lakóhelyük (tartózkodási helyük) és az óvoda székhelye között,

az a vak személy, aki külön jogszabályban meghatározott vakok személyi járadékában részesül, az erről szóló igazolás alapján, vagy ha a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének érvényes tagsági igazolványával rendelkezik,

az a hallássérült személy, aki a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének érvényes arcképes igazolványával rendelkezik,

aki vagy aki után szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékban részesül, az ezt bizonyító okirat alapján,

aki az 1998. évi XXVI. törvény alapján fogyatékossági támogatásban részesül, a Magyar Államkincstár területi szervének erre vonatkozó igazolása (határozata) alapján."

"engem még soha nem büntettek meg"

Szerencséd volt.

2021. júl. 6. 23:35
 13/16 anonim ***** válasza:
Akkor, ha én Debrecenbe járok egyetemre, és Bp-Debrecen között vennék MÁV bérletet az lehetséges, de, ha dolgozni, mondjuk Szgedre járok (csak a példa kedvéért írom), akkor Szeged-Bp között nem vehetnék diákbérletet a MÁV-ra? NAPPALISKÉNT sem? Viszont mind Debrecenben, mind Szegeden és Pesten belül a helyi közlekedési vállalatokra (BKV, SZKT, DKV) válthatok kedvezményes (50%-os) diákbérletet? NAPPALISKÉNT KÉRDEZEM!
2021. júl. 7. 09:42
 14/16 anonim ***** válasza:
67%
#13 Ha Budapesten van a lakóhelyed, akkor pontosan így van! A Bp.-Szeged távra csak teljes árú bérletet, vagy minden alkalommal 50%-os diákjegyet tudnál venni a példában.
2021. júl. 7. 15:06
 15/16 anonim ***** válasza:
Tőlem soha a kutya nem kérdezte meg, hogy merre, miért, minek kell a bérlet, bemondtam a km számot, letettem a lóvét és kaptam a bérletet. Ennyi.
2021. júl. 13. 06:26
 16/16 A kérdező kommentje:
Hát az lehet, de ha jön egy ellenőr, megbüntet
2021. júl. 13. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!