Ha vettem jegyet egy adott vonatjáratra, akkor az csak arra érvényes?
Elvirába vettem, írja a jegyen, hogy csak abban az idősávban érvényes, amelyik vonatot kiválasztottam.
De ha késnék (óránként induló járat) és következő vonattal mennék akkor ez a jegy nem érvényes és újat kell venni?
Csak abban az idősávban.
Sem korábban, sem később.
Így van, csak a jegyen feltüntetett idősávban érvényes a jegy.
Egyes jegytípusok vonathoz kötöttek, így például a Televonatra szóló jegy és az Okosjegy csak a konkrét vonatra érvényes. (Utóbbi helyett viszont mindig választhatsz drágább, de rugalmasabban használható normál menetjegyet.)
Vonathoz kötött még a helyjegy is, ilyen esetben az alap menetjegyet nem kell újra megvenni, csak a helyjegyet, ha későbbi vonattal utazol.
És természetesen az is számít, hogy miért utazol későbbi vonattal: ha a vasút hibájából késted le a csatlakozást, elég rugalmasak a szabályok.
Köszönöm a válaszokat :)
Pedig tavaly nyáron rémlett valami, hogy egy ismerősöm nekem e-vonatjegyet vett és az 3 órás idősávban volt érvényes.
Ezek szerint ez már nincs így vagy nem azon a vonaton, amivel mennék.
Így van, vonatfüggő. Lehet, hogy kukac (@) szimbólummal megjelölt vonatra szól a jegyed, arra plusz kedvezmény van, de vonathoz kötött a jegy.
Egyébként 100 km alatti e-vonatjegyek 4 órán át, a hosszabbak 24 órán át érvényesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!