500 méterre lesz a metró a lakásomtól, a villamos kb 300. Ez nem túl sok? Mennyi idő megtenni?
Nekem 10 kilométert kell megtennem a metróig, a villamoshoz 8 km.
A fenti igaz, de igazság szerint a legközelebbi buszmegálló 450 méter. 64. évemben vagyok, nem érzem soknak. Ne kell, de gyakran vonatot választom. A vasútállomás 1 km. Elmegy.
Próbálom minden erőmet összeszedni hogy ne forduljak le röhögve a székről és tudjak érdemben válasozlni:
Az átlag embernek kb 4 km/h a kényelmes sétatempó nagyságrendileg. Ezt nyugodtan vegyük 3-nak, mert valószínűleg azon az 500 méteren van forgalom, zebra ahol várni kell stb. Akkor az 500 méter megtétele kereken 10 perc. Szívesen!
Átlagos gyaloglási sebességgel (5 km/h) a villamos 3,6 perc, a metró 6 perc.
Átlagos futási sebességgel (12 km/h) a villamos 1,5 perc, a metró 2,5 perc.
Tőlem 2 kilométerre van a legközelebbi buszmegálló és ezt a távot minden nap kétszer megteszem.
Bár hozzáteszem, engem már 400 méter is ki tud idegelni, HA elhúz a célom mellett a busz/villamos, aztán sétálhatok vissza. Akkor már inkább legyen 1 kilométerre befelé egy utcában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!