Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Akik azt állítják ezen az...

Akik azt állítják ezen az oldalon, hogy az ő véleményük a szakmai vélemény, azok milyen szakmai képesítéssel rendelkeznek?

Figyelt kérdés
2021. jún. 7. 13:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Jó eséllyel olyannal, aminek köze nincs a közlekedéshez. Egy szakmai vélemény komplexebb annál, hogy ,,itt lenne rá igény, legyen metró”.
2021. jún. 7. 13:17
 2/10 A kérdező kommentje:

Szóval nyugodtan megállapíthatjuk, hogy ennél a kérdésnél a 13. válaszoló csak behazudja, hogy az ő érvei a szakmai érvek?

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__..

2021. jún. 7. 13:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
10 millió szakértő országa.
2021. jún. 7. 13:29
 4/10 anonim ***** válasza:
94%

Villamosmérnökként a villamos témában, illetve mikrokontroller és rokon témákban azt mondom, hogy szakmainak mondható a véleményem.

Közlekedésben, ha autóvillamosságról, vagy mechanikai részéről is elmondható a korábbi tapasztalataim és a szakirányú technikusi plusz végzettség miatt erre is rá lehet fogni.

A többi témában csak vélemény.

2021. jún. 7. 13:39
 5/10 anonim ***** válasza:
29%
Sosem tudhatod, hogy eppen ki valaszol ... lehet pont a Gyurcsany - rola meg tudhatod, hogy hazudik reggel este es ejjel is :)))
2021. jún. 7. 14:18
 6/10 anonim ***** válasza:

Kérdező.

Ezen az oldalon mindenki doktori PhD minösítéssel rendelkezik legalább 5 diplomával, a 16 éves átlagokorral.

2021. jún. 7. 14:31
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ő beismerte, hogy ezt tette*

A politikusok 99%-a pontosan ugyanezt teszi, szakmai ártalom.

2021. jún. 7. 16:16
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Előrebocsátom, nem szóltam hozzá az adott HÉV-es kérdéshez.

Ettől még úgy gondolom, mint vasúti közlekedési cégnél dolgozó mérnök, akit egyébként is érdekel a téma, aránylag megalapozott véleményt tudnék mondani hasonló kérdésekben.

Viszont olyat ki nem ejtenék a számon, hogy az én véleményem "a szakmai" vélemény, és aki nem ért egyet az álláspontommal, az menjen tanulni, meg nem ért hozzá.

Közlekedési, járműgépészeti, mechanikai és gyártástechnikai témákban általában szakmailag megalapozottnak tartom, amit mondani szoktam, de ettől még nem zárkózom el a vitától, mert az érvekkel megalapozott vita a tudományos kultúra alapja. Az ilyen "én vagyok a szakmai vélemény" emberkéknek ezt nem ártana tudomásul vennie.

2021. jún. 7. 17:43
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem én vagyok a hévhez nagyon értő kolega a linkelt kérdésben. Nekem járműmérnök végzettségem van. Így a járművekkel (értsd személy és teherautó, űrsiklóhoz és tengeralattjáróhoz nem értek) kapcsolatos kérdésekben úgy gondolom, tudok szakmai véleményt mondani. Elsősorban a műszaki résszel kapcsolatban. Nyilván én sem tudok mindent, és rengeteg olyan kérdés is van, ami nem fekete-fehér, és ezért értelmes vitát érdemes róla folytatni. De ettől még vannak tények, amikről nem érdemes vitatkozni.

A 8-assal egyetértek, olyat nem mondanék én sem, hogy valaki azért menjen tanulni (és főleg ne szóljon hozzá az adott témához) mert a véleményünk nem egyezik. De ha valaki egy tényszerűen valótlan dolgot állít, és ami mégroszabb, hogy a szakszerű érveim ellenére ragaszkdik is a hülyeséghez, akkor bizony ezt tanácoslom neki. Véleménye lehet mindenkinek, legyen is, azzal nincsen semmi baj. De ha például arról van szó, hogy egy benzines vagy elektromos autó teljes költsége nagyobb, átlagos felhasználás mellett, 10 év alatt, az nem vélemény kérdése, hanem egzakt számadatokat lehet mondani. Ilyen kérdésben véleménye ne legyen az embernek, hanem a tényadatok alapján vagy számoljon utána, vagy ha ez nem megy tényleg ne szóljon hozzá a kérdéshez.

2021. jún. 7. 18:13
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarom leszólni a szakikat, de mi, a témában lelkes amatőrök (a lelkesen van a hangsúly) sok témában, mint pl a tömegközlekedés, sokszor felkeszültebbek vagyunk, mint a nagy szakik.
2021. jún. 7. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!