Van rá esély, hogy a HÉV visszakerül egyszer a Budapesti Közlekedési Központhoz?
Figyelt kérdés
2021. jún. 5. 14:24
2/8 A kérdező kommentje:
Jogos. A BKV-hez tartozott.
2021. jún. 5. 15:15
3/8 anonim válasza:
Az új járműbeszerzésekkel világosabban fog látszani, hogy ez nem a BKV világába tartozik bele. Ugyanis a jelenlegi szerelvények a hagyományos metrókra és a villamosokra hasonlítanak (3-6 csatolt kocsi ad 1 szerelvényt) Az újak viszont az elővárosi motorvonatokkal mutatnak majd azonosságot, például a hosszú, átjárható szerelvény, vécével. Tehát gyakorlatilag Flirt-jellegűek lesznek a hévek. Még a gyártó is lehet, hogy azonos lesz.
4/8 anonim válasza:
Azok az új szerelvények egyelőre csak lázálmok, mint minden más ilyen beruházás itthon.
5/8 A kérdező kommentje:
Én az hallottam, hogy inkább a metróhoz fognak hasonlítani az új szerelvények, mert így olcsóbb. De akkor a Pillangó utcai állomáshoz hasonló megállókat kell építeni. Például Csepelen nincs nagyon erre hely.
2021. jún. 5. 17:18
6/8 anonim válasza:
Csepelen az Erdősorig akarják elbontani a dolgokat, hogy legyen hely, szokásos baromságok.
7/8 anonim válasza:
A csepeli hév eléggé kakukktojás. Az lehetne BKV kezelésben is, a többi hévtől eltérő járműparkkal. Kvázi nagy kapacitású villamosvonalként.
8/8 anonim válasza:
Akár vissza is kerülhet, de nem értem, mivel lenne azzal bármi jobb vagy rosszabb. Forgalomtechnikailag sokkal inkább vasút, mint közúti vasút (köznyelvben villamos), még ha a "nagyvasúttól" bizonyos szempontokban különbözik is. Azt meg, hogy milyenek lesznek az új HÉV-ek, senki nem tudja, de a tenderkiírás módosítása viszont eléggé azt sejteti, hogy az oroszokat szeretnék helyzetbe hozni, nem a Stadlert, de mint tudjuk, a vasúton (és a politikában) csak az a biztos, ami 2 napja megtörtént.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!