Egy 16 ezres BKK-s csekket ha 2 munkanapon belül fizetem, akkor csak a felét kell kifizetni?
Lejárt bérlet miatt ma megbüntettek a tömegközlekedésen. A csekk hátoldalán az van írva hogy:
“A helyszíni pótdíj összege (8000ft) a jegyellenőrnél, illetve a pótdíjazást követően 2 munkanapon belül átutalással, továbbá a személyes pótdíj befizetési helyszíneken is befizethető.”
Tehát ez azt jelenti hogy ha 2 munkanapon belül átutalom akkor csak 8000-et kell fizetnem?
#1, Én is ezen csodálkoztam.
#2, A kolléga teljesen mást mondott mint ami fel van tüntetve a csekken. Azt mondta hogy a pótdíjbefizetésre csak akkor van lehetőség ha mellette fel tudok mutatni egy érvényes bérletet. Így teljesen meg vagyok zavarodva. Az ügyfélszolgálaton csak kedden dolgoznak.
Helyszínen, illetve 2 MUNKAnapon belül befizetve csak 8000 forintott kell fizetni.
Banki átutalásra is van mód. De ha most kedden, szerdán befizetett valamelyik ügyfélszolgálaton, akkor is csak a fele fizetendő.
Ha az ellenőrzéskor már volt érvényes bérleted, akkor azt bemutva a lótdíjat törlik. 2000 forint az eljárási díj.
Utólag nem tudsz venni, mert a szelvényen másodpercre pontosan szerepel a váltás ideje, és a pótdíjazás időpontját is rögzítik.
#2: most őszintén, egy ellenőrtől mit vársz? A csekkre, a bkk honlapjára is ez van írva, ha felhívod az ügyfélszolgálatot, ott is elmondják, hogy így van. De nem, biztos csak átverés és a 8 általánost végzett ellenőr tudja a tutit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!