Lehetséges a diák bérlet?
Sziasztok! Most költözünk. Csak albérletbe megyünk 1 hónapra, de kéne diák bérlet vonatra. Mivel az albérlet még nem a bejelentett cím lesz, így nem tudom, hogy lehet e. Mert a lakhelyet nézik ilyenkor a diákon és az intézményt...
Nem tudom mennyire érthetően fogalmaztam, mert egyenlőre még én sem értem..
hány éves vagy, milyen suliba jársz, hol van az iskola, hol fogsz lakni...??????
Kéne egy csomó adat!
16, szerintem a suli nem fontos... Szak suli
Nem egy vonat vonalon...
Eddig Székesfehérvár-Déli
Most Cegléd-Keleti...
Szóval teljesen más
A MÁV oldalán egyértelműen leírják:
"* A nappali és az esti tagozatos tanulók érvényes diákigazolványuk alapján a lakóhely (tartózkodási hely) és az oktatási intézmény székhelye (gyakorlati foglalkozás helyszíne) között válthatnak Tanulóbérletet. A Tanulóbérlet érvényességi idején belül a megváltott viszonylaton és azon belül korlátlan számú utazásra jogosít."
Köszönöm szépen, én is így gondoltam.... Édesanyám ezért küldött el a halálba, mert azt mondtam neki, hogy bejelentett lakcím nélkül nincs diák bérlet....
5.válaszoló.
Sajnos ezt még nem tudom előre, de rajta leszek, fontos lenne.
Cegléd - Keleti nincs, azok a Nyugatiba mennek.
A kérdésre válaszolva pedig: bejelentett lakcím nélkül csak teljes árú bérlet van, amihez a diák 50%-os jegyár mellett körülbelül 80* kéne utazni, hogy megtérüljön. Szóval megmondod anyukádnak, hogy vagy lakcímbejelentés, vagy marad a jegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!