Hogyan kell vonattal utazni?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Elnézést kérek a hülye kérdésért, de még sosem utaztam vonaton.
Hol tudok jegyet venni? Valamint honnan tudom, hogy melyik kocsiba kell felszállni, mert ugye van első és másodosztály is . Hogy tudom megkülönböztetni?
2021. máj. 13. 21:21
1/7 anonim 

válasza:

Rá van írva...
Amúgy meg van pénztár es veszel jegyet.
2/7 anonim 

válasza:

Pénztárnál veszel jegyet. Figyeled a hangost és nézed a kocsikat.
3/7 anonim 

válasza:

Jegyet a pénztárban, automatából vagy online tudsz venni. Ha egyik se megoldható, akkor és csak akkor vehetsz a jegyvizsgálótól is, de ha lett volna lehetőséged máshogy venni, például van a felszállás helyén pénztár, 2600 Ft pótdíjat is kell fizetni a jegyáron felül. Ha a vonaton helyfoglalás kötelező (IC), a jegyre rá van írva a kocsi és a a szék száma. Ha nem helyfoglalásos, akkor oda ülsz ahova akarsz, ilyenkor csak kocsiosztály van, első vagy másodosztály. Ez a kocsikon egy nagy 1-es vagy 2-es jelöli. Személyvonatokon csak másodosztály van, gyorsvonatokon és IC-ken szokott lenni elsőosztályú kocsi is.
4/7 anonim 

válasza:

Pénztárban pontosan elmondod, mikor és hova mennél. Első és másodosztály ki van írva a vonatra, de látni is fogod belül a különbséget. Ha felszállsz, és úgy látod, szűk a hely, és egy bácsi csúnyán néz rád, azonnal szállj ki a mozdonyból!
6/7 anonim 

válasza:

Én már nem bajlódnék pénztárral.
Vedd meg online a jegyet , a MÁV alkalmazásban. Ha olyan a vonat, ahol konkrét helyre szól a jegyed, az rá lesz írva a jegyre, hogy milyen számú kocsi melyik helyére szól a jegy. A kocsik számozását az ajtókon vagy közvetlenül mellettük láthatod. Ha nincs konkrét hely és kocsiszám a jegyeden, akkor kell a kocsiosztályt figyelni: nagy 1-es vagy 2-es számot keress az ajtó mellett.
7/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget.
2021. máj. 13. 22:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!