Mi az a hang ami a 3 (ill.2-es) metrón néha "bekabcsol"? (a megállóba megérkezve "leáll")
Nekem mindig akkor jön ki a "lépés".
Akkor jóra tippeltem. :)
Igen a kompresszor hangja, és azért hallod hogy sokszor az állomásoknál hallgat el, mert a metróvezetők ki tudják kapcsolni az automata töltését, általában az állomások előtt kikapcsolják, különben semmit nem értenél a bimm-bamm részből. Persze indulás után azonnal visszakapcsolják.
Ehhez figyelni kell a fékvezteték nyomását is, ha túl alacsony természetesen nem szabad kikapcsolni, akkor megy állomáson is.
vannak olyan metrókocsik, amelyek egyik végében fent az ajtó felett (ami le van zárva, de elvileg a kocsik közötti átjutást szolgálná) ki van rakva a mérő. Azon láthatod is szépen amikor dolgozik a kompresszor, mert nő a nyomás :)
egyébként ezen már sokat filóztam hogy az utasoknak minek teszik ki a mérőt... kit érdekel? rajtam kívül :P
Nem az utasoknak van kitéve, hanem a metróvezetőnek. Megkönnyíti a hibakeresést. Ha pl. egy kocsi nem akar feloldani, befékezve marad, akkor nem a kocsi alatt kell kotorászni hanem a nyomásmérőn megnézi, hogy mekkora a fékhengernyomás. Ugyanígy az akkufeszültséget is látja, de a töltővezeték nyomását is, ha netán azzal van a baj.
Szintén látja a nagyfeszültség értékét, azt is egy pillantással látja, hogy vanáe vagy nincs.
Persze annak van más kisérőjelensége is, csak segíti a hibakeresést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!