Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ennél lejjebb süllyedhet a BKV?

Ennél lejjebb süllyedhet a BKV?

Figyelt kérdés

Az a történet az hogy felszálltunk egy BKV buszra ahol a megállói 70%-nál nincs BKV jegypénztár!

Jöttek is a BKV jegy ellenőrök kérték a jegyeiket!(két nő)Mondtuk hogy nincs szettnénk venni egy-egy jegyet!Erre a válasz hogy náluk 6000 Ft lehet venni jegyet!

Ekkor levágtuk hogy csak jegyellenőrök és büntetés osztogatnak a jegy nélküli utasoknak!

Mondtuk hogy ahol mi felszálltunk ott nincs BKV jegypénztár!(meg amúgy is ahogy mondtam legtöbb megállónál nincs ahol a busz meg áll!)

Erre jön flegmán a válasz hogy: OLDJÁK MEG!

Utána persze mi voltuk a bliccelő hülye gyerekek!

Nem lenne ésszerűbb egy olyan buszra ahol a megálló 70%-nál nincs jegypénztár olyan ellenőrt felküldeni aki jegyet is árul mit pl a HÉV-en?

A másik meg hogy a jegyek egyre drágulnak de a színvonal csökken!A buszuk egyre lepukkantabbak!Azon a buszon amin mi voltunk azon még a KM óra se működött!

Ennél lejjebb süllyedhet a BKV?

2010. aug. 19. 12:43
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Én nem azt mondtam hogy a buszsofőrnél lehessen jegyet venni!
2010. aug. 19. 13:28
 12/20 anonim ***** válasza:
Értem én, de egyik megoldás sem járható. A legtöbb buszon mozdulni sem lehet, de ha mégis, akkor is kb. 1 percen belül ott a következő megálló. Addig hány jegyet tud eladni az ellenőr? 2-t? 640 Ft-ért? Inkább az egy perc alatt büntet egyet 6000-ért
2010. aug. 19. 13:55
 13/20 A kérdező kommentje:
Szerintem az se megoldás hogy azért leszállítanak mert még egy jegyautomata SINCSEN!
2010. aug. 19. 14:00
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy nem. Dehát jobb híjján ez van. A lényeg, hogy 100 millás végkielégítésre van pénz. Ez megnyugtat!
2010. aug. 19. 14:01
 15/20 anonim ***** válasza:
HÉV-en a kalauz/ellenőr akkor se köt beléd, ha ott szálsz fel ahol nincs pénztár. Bár ez inkább a BP határon kivülre vonatkozik.
2010. aug. 19. 18:19
 16/20 A kérdező kommentje:
még is OLDJÁK MEG! volt a válasz!
2010. aug. 19. 18:29
 17/20 anonim ***** válasza:
Nálam ezért van mindig egy vonaljegy, Még 106 és 175 forintos :) AMőgy buszokon csak az alvállalkozóknál lehet jegyet venni. Trolin az összesen villamoson meg csak a 69-esen. Az legalább még majdnem kűlvárosban is jár.
2010. aug. 20. 15:00
 18/20 anonim ***** válasza:

az éjszakai járatoknál sokszor elállják az ajtókat és addig nem szállsz fel amíg nem mutatod fel a jegyed. Náluk lehet is venni. Gyerek adott egy 20 ezrest, hogy akkor venne jegyet. Ellenőrök köpni nyelni nem tudtak, hogy ők nem tudnak visszaadni. Mire a srác: én felszállok, mert van pénzem a jegyre, oldják meg :P

Az ellenőrök szerintem is bunkók voltak. Azért nem lehet ellenőröknél venni, mert akkor mindenki így közlekedne. Am. az igaz hogy pesten nagyon kevés helyen lehet kapni jegyet/bérletet, viszont az igaz, hogy ha vidékről érkezel tuti olyan helyen jutsz a városba ahol lehet venni. Amikor én megyek vidékre mindig az az első, hogy a helyi közlekedési cég pénztárában megkérdem mi a szitu még a PU-n és veszek is vagy jegyet vagy ha olcsóbb, bérletet.

Az ellenőrök közt sok az ork, de azért van már javulás. A sofőröknél a sok ember és rövid megállók miatt nem lehet venni jegyet, nem lehet egy vidéki kisvárost meg BP-t összehasonlítani. Nem tudom am. külföldön ez hogy müxik.

A BKV szándékos lezüllesztése folyik már jó pár éve, hogy lehessen privatizálni, vagyis újabb jó sok pénzt kilopni belőle.

Az egyik írónak igaza van, hogy az utasok is szokszor ludasak a koszért. A járműpark azért elavult, mert nem frissítették folyamatosan, és most hirtelen sok buszt nem tudnak beszerezni. A közlekedési cégek mindenhol a világon veszteségesek, csak az a kérdés milyen mértékben.

2010. aug. 20. 15:18
 19/20 anonim ***** válasza:
Én pl. ahol lakok van egy nagy rakás busznak a végállomása, meg még villamosnak is, erre jár hév is, mégis, nagyon nagy távolságban egyetlen egy nyomorult kisboltban lehet venni jegyet, ami amúgy vagy nyitva van, vagy nincs. De rohadt jó. Mondjuk, ha reggel nem indul valaki kocsija, esélye nincs jegyet venni, hiába ott vannak a végállomások, ott vannak a bódék is, csak épp nincs bennük pénztár, hanem csak jól érzik bent magukat a bkv-sok. A kisbolt meg vagy nyitva van, vagy nincs, de ott is csak vonaljegyet lehet venni, ami tök szemétség, és ha nekem kéne egy napijegy? Akkor vegyek jegyet azért, hogy elmehessek napijegyet venni. Nevetséges az egész. Az automata vagy jó, vagy nem, nekem a földalattinál volt olyan (pedig az nem egy gyagyi automata), hogy mindegy mennyi pénzt dobáltam bele, csak annyit írt, hogy 100forint, aztán meg közölte, hogy a windows újraindul. Köszike. Tudod mikor dobok én bele automatába megint. De trafik, kisbolt, újságos annyi van mint a pcsa, mégis csak egy árul. Az egész úgy szar ahogy van. Ha akarsz is venni, és nem a metró vonalán laksz, akkor lehetőleg ne nagyon tudd megoldani, hogy aztán flegmázhassanak.
2010. nov. 2. 10:56
 20/20 anonim ***** válasza:
Igaza volt: oldd meg. Ha tudod, hogy utazni fogsz, akkor vegyél magadnak előre...
2010. dec. 25. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!