A Pécs-Pécsváradi vasútvonalon van még teherforgalom?
Ott voltam az utolsó vonaton....
Nincs már arra régóta semmi, csak gaz!
Itt találsz néhány képet:
Itt van egy panorámakép a pályáról: (2020 nyara)
Bátaszék - Palotabozsok közti szakasz. Itt még volt üzemelés az után is, hogy a Pécsvárad - Palotabozsok szakaszt bezárták. Az ennél sokkal rosszabb állapotban lehet.
Palotabozsokon van kis mozgolódás, csinálnak az állomásépületből egy kis műzeumot.
A pálya tutira nem lesz újranyitva. Nagyon ross a vonalvezetése, tele szűk ívekkel. Ezen a terepen a mai világban gond nélkül lehet építeni gyakorlatilag nyílegyenes pályát.
Nem lehet hogy kevered a Selye - villány vonallal? ott Sellyéről még Vajszlóra volt kiszolgálás sokáig, talán még mos is van.
Illetve Középrigóc irányában Drávafokra is kidöcögött a dácsia még sokáig a bezárás után.
Köszönöm a válaszokat. Azt hittem, a Pécs-Pécsváradi részt teherszállításra még használják.
Igen, a sellyei vonal is megérne egy misét. Arról viszont olvastam, hogy részben még üzemel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!