Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Jogosan szólt be ez a nő a...

Jogosan szólt be ez a nő a buszpályaudvaron?

Figyelt kérdés
Odamentem a kocsiálláshoz ahonnan a buszom indul, a busz még nem volt bent, ketten álltak már ott. Beálltam oda legelőre, ahol a sofőr megáll és kinyitja az ajtót amikor megjön. Tény, hogy beálltam valaki elé aki már ott volt, de nem is ő, hanem a másik aki ott volt még, egy nő elkezdett beszólogatni, hogy miért állok oda, nem én jöttem oda először, érkezési sorrend van meg hogy mekkora egy bunkó paraszt vagy, ilyeneket. Aki meg mögöttem volt, azt szerintem meg nem is zavarta a jelenlétem egyáltalán, csak ez a nő kezdett el kötekedni. Igaza volt? Tényleg érkezési sorrend szerint kell a buszra felszállni egy megállóban?
2021. febr. 27. 16:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Én úgy gondolom, hogy aki legelőször áll közvetlenül a buszmegálló táblája elé, annak illik legelőször felszállni a buszra. Amikor még buszoztam, engem se zavart, hogy valaki később jött, mint én és előbb is szállt fel. Én a padon ültem, és nem érdekelt az, hogy a tábla előtt foglaljak helyet.

A nőről pedig az a véleményem, hogy még igaza is lehetett volna neki, ha nem áll neki személyeskedni veled, és korrektül elmondja az észrevételét. Különben ez inkább konfliktuskeresés volt a részéről, nem hiszem, hogy van ennyire hülye, hogy ilyen apróságon neki áll így összeveszni veled. Valami gondja volt az életében és talált egy helyzetet, amivel könnyíteni tudott a gondolatain. Nem biztos, de ez gyakori jelenség. Én az ilyen helyzetekre azt tudom neked javasolni, hogy amíg csak odajön hozzád és amíg értelmes kereteken belül beszél veled, addig szólj hozzá. De amint elkezd személyeskedni, meg emelt hangon beszélni veled, abban a pillanatban fordulj el tőle és szard le, bármit is csináljon. Megütni úgyse fog, addig pedig had kiabáljon magában.

2021. febr. 27. 16:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Illik eleve sorbaállni. Ha nincs sor, akkor szerintem irreális elvárni egymástól, hogy figyeljük, ki melyik buszra hányadik kukánál cigizve várakozik. Meg kell akkor mondani az ilyennek, hogy tessék szépen előremenni és elhallgatni.
2021. febr. 27. 16:16
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Tapasztalatom alapján nem nagyon van fix "etikett", a szituáció határozza meg, hogy ki hogy viselkedik. Ha például állnak az egész megállóban hárman, akkor szokott működni az érkezési sorrend és senki nem is szokott tolakodni, hiszen nagyon kicsi az esélye annak, hogy PONT ezen fog múlni az ülőhelyed, hogy befurakodsz a második helyre, vagy felszállsz utolsóként harmadiknak. Főleg, ha rendszeres közlekedőkről van szó és tudják, hogy azon a busz nem szokott tele lenni. Viszont csúcsidőben csúcsvonalon, mikor 40-en várnak a buszra... hát ott nincs barátság. Ott nincs udvariasság, meg érkezési sorrend, hanem ki-ki maga szerencséjének a kovácsa, mert farkastörvények vannak. Ha ülőhelyet akarsz magadnak, akkor parasztnak kell lenni, de ezzel nagyjából tisztában is szokott lenni mindenki és nem hisztizik senki. Az idősek/kisgyerekes szülők/stb. kedvéért általában pillanatnyi fegyverletétel van, mint amikor az 1. világháborúban mindkét oldal engedte a senki földjéről összeszedni a halottakat anélkül, na de aztán folytatódik a csata.
2021. febr. 27. 16:21
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
Alapvetően igaza volt, mert bunkóság beállni a másik elé, persze ez a stílus őt is minősíti.
2021. febr. 27. 16:25
 5/12 anonim ***** válasza:
29%
Elég egyértelmű, hogy tahóság.
2021. febr. 27. 16:29
 6/12 anonim ***** válasza:
36%
ha nem elejuk alltal be a sorba, hanem szimplan kozelebb voltal a buszhoz amikor leallt, nem jogos.
2021. febr. 27. 16:31
 7/12 anonim ***** válasza:
63%

"Beálltam oda legelőre, ahol a sofőr megáll és kinyitja az ajtót amikor megjön"

Érden is folyton ezt csinálták (főleg a diákok), volt egy normál sor, meg elöl egy nagy gombóc, mert mindegyik oda állt a sor vége helyett...

2021. febr. 27. 16:50
 8/12 anonim ***** válasza:
36%

Hát én ezt nem igazán értem 😅

Nem teljesen mindegy hogy ki száll fel először? Nagyon 5 másodperc alatt felszáll egy ember, az azért nem olyan hosszú idő

2021. febr. 27. 16:56
 9/12 Beviz Elek ***** válasza:
69%

Engem sosem érdekelt hogy egy tömegközlekedési eszközre hányadikként szálok fel, nincs kedvenc elfoglalandó pozícióm, ha van hely leülök ha nincs akkor nem, de sosem folytattam harcot amiatt hogy az elsők között lehessek, emiatt sosem figyeltem hogy lenne valamilyen sorrendféleség.

Ha a másik a táblánál állt volna hogy biztosítsa az első helyét, te pedig lemenve a patkáról elé kerültél volna és fellépve hátralököd akkor jogos a hiszti, de ha nem furakodsz hanem láthatóan simán csak a buszra vár és nem a táblában kapaszkodva az első helyét foglalja, akkor szerintem egyáltalán nem volt jogos a másik beszólása.

Sajnos vannak ilyen típusok, nem kell velük foglalkozni.

2021. febr. 27. 16:57
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
#8 távolságin nem, ha ülni szeretnél és sokan vannak - vagy már tele a busz amikor megérkezik.
2021. febr. 27. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!