Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A munkáltató gondolhatja úgy...

A munkáltató gondolhatja úgy hogy mást választ ha megtudja hogy szeretnék távolsági bérlethez 86%-os térítést? Ezt az állam nekik vissza fizetik, vagy saját zsebből megy és nem kapnak visszatérítést az államtól?

Figyelt kérdés

Székesfehérvárról járnék Budapestre dolgozni programozóként. Hamarosan interjúm lesz, nyílván nem akarom feltenni a kérdést az interjún. De nem tudom, hogy ezáltal elküldenek-e majd, vagy kikészítenek direkt hogy ne kelljen kifizetni a pénzt, ha az államtól nem kapják vissza. Ebben nem vagyok otthon, ebbne kérnék segítséget tőletek.

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

2021. febr. 23. 22:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

80 ezer? Hát annyinak nem támogatják a 86%-át. A BKV bérletet igen, ami 10.500 ft.

Költözni sincs értelme, mert amit keresel, azt viszi az albérlet, sőt még kevés is lenne.

2021. febr. 23. 23:32
 12/19 A kérdező kommentje:

11#

Bocsánat, 70 ezer. De a vonat bérlet csak 50 ezer. Arról nem tudok, hogy létezik-e felsőhatár a támogatásnak. Ha a vonat bérlet árának 86-t támogatnák, már boldog lennék, nem is kicsit. Az albérlet valóban visz mindent, 100-110 körül lenne. Túl drága az albérlet, mondjuk mindig is az volt. Szürreális árakat kérnek el ahhoz képest mennyi az átlagos kereset.

2021. febr. 23. 23:44
 13/19 anonim ***** válasza:
26%

50 ezresre se fognak sajnos rábólintani. Általában 30 km-ig szokták téríteni.

A BKV az oké, azzal nem lesz gond, persze ha támogatják. Az előzetes telefonos beszélgetésen nem mondtak semmit?

Van 160-ért is albérlet, ráadásul garzon, szoba-konyha. Mit ne mondjak.. Nem éri meg nyilván.

2021. febr. 23. 23:50
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a 90 km-es bérletet is fizetik (64300-ból 55300-at). BKV-t viszont nem. Előbbit kell, utóbbit nem.
2021. febr. 24. 01:15
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom hogy kötelező támogatni minimum 86%ot. Meg nehogy már a programozói bér mellé ne férjen bele a vállalatnak...

Mondjuk én biztos nem járnék ilyen messzire dolgozni.

2021. febr. 24. 01:24
 16/19 anonim ***** válasza:
64%

Emberek! A minimum 86 százalékos utazási költségtérítés egy törvényileg kötelező térítés bárkinek , aki nem a saját lakóhelye szerinti településen dolgozik. És igen, ez egy olyan költség, amit toborzàskor mindenkinek figyelembe kell vennie. Ha találnak helyben lakó kollégát hasonló kompetenciákkal és bérigénnyel, nyilván őt veszik fel. De mondjuk ha egy helyit felvesznek és 2 nappal a próbaidő vége után bejelenti, hogy hehe, vidékre költöztem, akkor a cég vagy kirúgja , annak és az újabb toborzásnak minden költségével együtt, vagy kifizeti a költségtérítést, máskülönben törvényt sért.

Az pedig, hogy az autós ingázást nem támogatják ugyanígy, csak szűk körben, elsősorban történelmileg alakult így, de nagyvárosok környékén amúgy is kontraproduktív lenne megsimogatni az emberek buksiját és azt mondani: itt egy kis pénz, csinálj még nagyobb forgalmat belőle!

2021. febr. 24. 06:40
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Igazság szerint az árakat elnéztem, a vonat bérlet 37500 Ft-ba kerül. Valójában azon gondolkozok, hogy az esélyeimet ne szűkítsem ha leépítés vagy bármi ilyesmi lesz, hogy megveszem a START klub bonúsz kártyát és akkor évente a bérletek ára így csak a 442000 egy évre, ellenben az albérlettel ami legalább 1.5 millió lenne egy évre. Ki tudnám fizetni programozóként persze, de akkor hogy rakok félre lakásra... Ráadásul egyedülálló vagyok és ő.. Nem igazán tervezek házasodni. Maximum a 40es éveimben és gyermeket sem szeretnék vállalni. Na így korán reggel, elnézést az offért mindenkitől és köszönöm szépen a válaszaitokat.
2021. febr. 24. 07:24
 18/19 anonim ***** válasza:

Az éves azért nem lenne jó, mert nem biztos hogy ott maradsz egy évig azon a munkahelyen.

Viszont találkoztam már olyan munkáltatóval, aki azt mondta hogy van terítés, de nem ekkora összegre.

2021. febr. 24. 07:31
 19/19 A kérdező kommentje:

18#

Valóban, erre én is gondoltam. Illetve ott van a szabadság is és akkor nem járnék fel. Szóval a szabadság és a féléves/éves közötti különbség már nem olyan sok ha azt levonom, illetve igen ez a másik, ha éppen valami történik, akkor éppen lehet nem kell a bérlet, mint például a munkahely váltás, bár azt igyekezném úgy csinálni, hogy munkából munkába.

Köszi szépen a rálátást!

2021. febr. 24. 13:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!