Hova, milyen szervhez fordulhatok a panaszommal?
Budapesten rendszeresen közlekedek 3 különböző járművel (2 busz, 1 villamos)
A tél beköszönte óta kb. minden 3. járaton nem volt fűtés.
Írtam panaszt a bkk-nak, amire az volt a válasz, hogy ők 10 fok alatt fűtenek, de a hőmérsékletet az is befolyásolja, hogy mennyit nyit az ajtó.
Csakhogy nem az a gond, hogy megy a fűtés, de nem érezno, mert bejön a hideg a megállókban, hanem, hogy a fűtőtest jéghideg, vagyis a legalacsonyabb fokozatra sincs beállítva.
Ezt világosan megfogalmaztam, mégis leráztak egy ilyen válasszal.
Hol tudok panaszt tenni, ahol komolyan veszik?
Úgyis télikabátban vagy, meg tömeg is van.
Ez nem távolsági busz, ahol megfagysz a hosszú ücsörgésben.
Én a Miniszterelnökséget javaslom. Méghozzá komolyan. A helyi tömegközlekedés ugyanis alapvető közszolgáltatás, amit a helyi önkormányzatoknak kell biztosítania. Eddig oké, de az ehhez szükséges forrásokat a főváros és az állam közötti forrásmegosztást szabályozó kormányrendelet nem biztosítja , sőt, a növekvő költségek ellenére jelentősen csökkent az állam hozzájárulása, miközben a főváros egyéb bevételi lehetőségeit is szűkítette a kormány. Innentől kezdve nem csoda, ha a fővárosi tulajdonú BKV járművein alig jut figyelem és pénz a fűtés hatékonyságára.
És ki ne találd, hogy ez politizálás, meg ellenzéki ajvékolás, mert ebben semmilyen véleménynyilvánítás nincs, ezek színtiszta tények.
#3-as ebből látszik, hogy nem utazol munkába rendszeresen reggelente es majd haza munka miatt Pesten.
Reggel és este is 40 percet teszek meg kib@szott hidegben. Reggel abszolút nincs tömeg, mert hajnalban megyek, délután meg még nincs tömeg.
Télikabát ide vagy oda, az ember megfázik így.
#5: képzeld volt hogy 50-60p tarott az út csak egy irányba.
Gyűlöltem a telet, de pont azért mert szarrá voltak fűtve a buszok meg a villamosok is, mindenki télikabátban izzadt, az ablakon csorgott a tömeg által kilégzett nyál, általában minden téli szezonban 2-3x voltam beteg.
Utána metróval jártam, napi 2x30 percet, már csak telente 1x voltam beteg, ott nem volt akkora szauna.
Mióta bicajjal járok boldog ember vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!