MÁV-os büntetés befizetése, vagy nem befizetése?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a MÁV-on megbüntetett az ellenőr, mert érvénytelen volt a diákom. Azt mondták 3 napon belül fizessem be a 18.000.-ft-os büntit, vagy különben továbbküldik a rendőrségre az ügyemet. Az lenne a kérdésem, hogy ha nem fizetem be, viszont a felszólító levelet (vagy amit küldenek) nem vesszük át, akkor tudnak e valamit kezdeni, vagy jobb ha befizetem?
Én is bediktáltam kamu címet, de a diákomon rajta van a lakcímem is és azt is feljegyezték. A büntipapíron rajta van, hogy pótdíj 8000+8000.-ft + 1830 menetdíj különbözet, így jön ki a kb. 18000-es bünti.
Sajnos képes volt megbüntetni, ugyanis nem egyszerű kaller volt, hanem 3 ellenőr, akik a kallerek felett állnak. Elvették a diákom, aztán szólt az egyik a másiknak, hogy nézze meg a listájában, hogy a diákomon lévő matrica érvényes e. Aztán kiderült, hogy a matrica érvényes, csak éppen nem ahhoz a sulihoz tartozik a rajta lévő szám, mint ami az igazolványon van. Onnantól meg nem volt sok lehetőség...
Most már csak azt nem tudom, hogy ha ilyenkor nem fizetem be, és nem veszek át semmilyen tértivevényes levelet, akkor mi lesz a következménye?
Bocsi hogy beleszólok, de nem Pest felé van ez?:D ismerős helyzet..
a kérdésedre pedig annyit tudok mondani,hogy vmi hozzáértőnél érdeklődj utánna, ő tud biztosat mondani.
Ez konkrétan Velence felé volt. Kérdeztem már más fórumon is, de nem kaptam választ, így ha nem jön valami jobb tipp, akkor holnap kénytelen leszek befizetni. Amúgy közben még megkérdeztem és a büntetés már azért 18000 a 12 helyett, mert 1 hónapja emelték fel.
A nő, akivel beszéltem megértő volt, de azt mondta, hogy jobb ha befizetem, mert még különben ráraknak 13000.-ft-ot pluszba és küldik is a rendőrségre. Meg, hogy jobb ha többet nem teszek, mert mostanában nagyon rállt a MÁV a diákigazolványok ellenőrzésére. Mondjuk azt nem is vártam, hogy majd azt mondja, hogy hagyjam a büntit, meg legközelebb is csaljak. :-)
A második át nem vett levelet, néhány nap után jogilag kézbesítettnek tekintik.
Ez nem lehet kibúvó.
Szia!
Vasútnál dolgozom, javaslom fizesd be, mert tényleg továbbküldik a követelést, és akkor már 4-5x-ösét fogják követelni ennek az összegnek! :(
Az át nem vett levelet automatikusan kézbesítettnek veszi a Posta pár éve változott a törvény pont ezek miatt.
Tudom, érvágás, dejobban jász ha még most "olcsón" megúszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!