Mi a véleményetek azokról, akik elsőajtós BKV buszra
felszállva színjátékot kezdenek játszani, hogy nem
találják a bérletüket, vagy nem jó a jegykezelő, vagy
nem tudják beledugni a jegyet?
Én is mindig úgy vagyok, ahogy te. De a múltkor a buszra felszállás vettem észre, hogy a férjem használta a hátizsákom és nem tette vissza a bérletemet. Egy db 5000es volt nálam, vennem kellett 6 buszjegyet, mert nem tudott visszaadni a sofőr, amikor meg átszálltam villamosra, nem működött a hülye jegykezelő elől és át kellett vergődnöm a tömegen egy másikig. Jó szar napom volt. Ezek után megértőbb lettem az ilyesmivel szemben.
Bár van egy srác, aki minden reggel a buszon vesz jegyet és nem hoz aprót. Őt gyűlölöm :D
2021. jan. 9. 10:58
2/10 anonim válasza:
Hogy eleve ostoba, aki Budapest közigazgatási területére beteszi a lábát, és ez már annyira irreleváns apró részlet.
2021. jan. 9. 11:07
3/10 A kérdező kommentje:
1, 10:43, nem ügyes vagyok, hanem nem vagyok egy ingyenélő, tolvaj, lúzer, akinek nincs havonta 9500 forintja bérletre.
2, 10:58, Azért az otthon felejtett bérlet nem ugyanaz, mint amikor valaki tolvaj, ingyenélő.
Amikor új volt az elsőajtózás Budapesten és valaki eljátszotta ezt , én kivettem a kezéből a jegyet "Segíthetek?!" felszólítàssal és kilyukasztottam. Szerintem ez jól mutatja, mit gondolok erről
2021. jan. 9. 16:36
Aki gyakran lyukaszt jegyet, az tudja, hogy az új sárga gépek, kb használhatatlanok. Nem szállok fel gyakran elsőajtóson, de még így is kb. kéthavonta mondja a buszvezető, hogy neki adjam, mert a gép rossz.
2021. jan. 9. 18:18
6/10 A kérdező kommentje:
Ötös, felszállt ma két tolvaj a buszra. Kezdődött a színjáték, nem tudja bedugni egyikbe sem, az egyébként nyomott, gyűrött jegyet, amin látszott, hogy hónapok óta hordja a zsebében, és nem először használta színházi kelléknek. Három-négy perc előadás után sofőr megunta, elvette tőlük, és tíz (!) másodperc alatt kezelte a két jegyet. Hoppá!
Oké, szóval láttál két embert, majd szaladtál a GYK-ra, hogy rákérdezzél mit gondolunk az ilyen emberekről. Hát tessék:
Semmit nem gondolok róluk, ugyanis naponta 4 busszal utazok, de még sose voltam ilyennek szemtanúja.
2021. jan. 9. 22:46
8/10 anonim válasza:
Hát, hetedik, pedig ez mindennapos jelenség az elsőajtós buszokon, ahogy kérdező is írja. Ha te sosem vettél észre ilyet, akkor vagy csökkentlátó vagy, vagy pedig a szellemi képességeiddel van probléma...
2021. jan. 9. 22:55
Vagy nem mások dolgát figyelem egész nap, mint egy befásult nyugdíjas.
2021. jan. 9. 22:57
10/10 anonim válasza:
Ehhez nem kell állandóan mások dolgát figyelni, csupán megfelelő kognitív képességekre van szükség, hogy fel tudd fogni a körülötted zajló történéseket. De én megértem, hogy nem mindenki van ezen a szinten észbéli adottságait tekintve.
2021. jan. 9. 23:32
Kapcsolódó kérdések: