Mivel az embereknek ugyanúgy kell dolgozni járni, gyerekek mennek iskolába nyilván nem áll le a tömegközlekedés se. ELőfordulhat, hogy egyes mereredek utcákba nem képesek felmenni, amíg a síkosságmentesítés / hóeltakarítás nem történik meg.
Magyarul akkor állnak le, ha fizikailag képtelenség közlekedni, mert egy éjjel leeset 60cm hó. De akkor minden más is megáll.
2020. nov. 29. 09:13
2/14 anonim válasza:
Nem, a buszok félnek a hótol.
2020. nov. 29. 09:14
3/14 anonim válasza:
Ha már a buszokkal kell leállnunk, mert annyira rosszak a körülmények, akkor az ország már úgyis áll, úgyhogy nem oszt nem szoroz.
2020. nov. 29. 09:16
4/14 anonim válasza:
Öreg vagyok. Nem az van, hogy régen minden jobb volt, de gyerekkoromban voltak olyan telek, amilyeneket ma már csak külföldi tudósításokban látni.
Október végén elkezdett esni a hót, hetekig abba sem hagyta. És márciusig megmaradt. Még nem létezett nyári és téli gumi, és már akkor is az volt, hogy felkészültek a télre, dumában, de gépek nem voltak. Kézi hólapátolás igen.
Nem nagyon emlékszem rá, hogy teljesen leállt volna a közlekedés.
Lassult, de azért ment minden.
2020. nov. 29. 09:28
5/14 anonim válasza:
Próbálkoznak legalábbis...
2020. nov. 29. 10:03
6/14 anonim válasza:
Attól függ, milyenek az útviszonyok. Erős hóátfúvás, lefagyott meredek emelkedő és főleg lejtő ellehetetlenítheti a buszok közlekedését egyes szakaszokon, ami persze a hálózat jól járható szakaszain is okozhat késést, járatkimaradást, ha elakad egy busz.
2020. nov. 29. 10:17
7/14 anonim válasza:
Régen, mikor gyerek voltam, emlékszem, hogy már az akkor is ócska, régi busz olyan nyugodtan jött utánunk a szűz, 20 centis hóban, mintha mi sem lenne. A jóisten tudja, milyen ezeréves, noname gumik voltak rajta. Ezzel jártunk suliba, nem volt ritka az ilyesmi. Még késés sem nagyon volt. Mostanában, főleg az internet óta lett divat, hogy 0,5 cm hó leesik, és elakadnak a szupermodern, téligumival szerelt buszok, aztán egész nap nem jön semmi.
2020. nov. 29. 10:51
8/14 anonim válasza:
Nálunk nem mindegyik. Vannak olyan meredek utcák, ahova nem tudnak menni, ha csúszik.
2020. nov. 29. 10:57
9/14 anonim válasza:
Nem, ezért kell 316+chip autóval járni mert az meg hóba is kúpol.
2020. nov. 29. 11:08
10/14 anonim válasza:
Egyszer volt nagy hó és csak azért is elmentem egy hegyi menetre busszal, hátul ültem, mert ott volt hely. Direkt gyorsabban ment a sofőr az emelkedő előtti egyenesen, hogy a hegytetőig kitartson a lendület és driftelve vette a kanyart is hogy ne kelljen lassítani, egy nagy élmény volt. Másképp nem tudott volna kimenni 😊
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!