Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha vonatra a masodik osztályon...

Ha vonatra a masodik osztályon arra váltottam jegyet, ahol fix hely van de én a masodik osztályon oda ulok veletlenul ahol eleg lett volna egy gyorsvonati az baj szokott lenni?

Figyelt kérdés

2020. okt. 9. 12:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha IC-re veszel jegyet, akkor IC pót- és helyjegyet számláznak ki neked, amivel ugyebár az IC kocsi kijelölt helyét foglalhatod el. A gyorsvonati kocsi használatához gyorsvonati pótjegy kéne, amit nem vásároltál, így gyakorlatilag nem vagy jogosult a használatára. Benne van a pakliban, hogy megbüntetnek, de az is, hogy csak azt mondják menj át az IC-re vagy mivel többet fizettél, nem szól a kalauz érte.

Szóval ha lehet ne nézd el, hogy melyik kocsiba szállsz fel, de az IC kocsik más számozással rendelkeznek, ezt be is szokták mondani, így nehéz eltéveszteni.

2020. okt. 9. 12:57
 2/3 A kérdező kommentje:
Oh értem, tehát ha a kabinos részre szeretnék jegyet venni akkor a gyorsvonatit kell vennem?
2020. okt. 9. 14:19
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ic pót-és helyjeggyel nyugodtan ülhetsz gyorsvonati pótjegyes kocsiba, azért soha a kutya nem szól, csak ha a fordított eset áll fenn.

Az más kérdés, hogy nem érdemes, mert az ic kocsik minősége jobb, kényelmesebbek általában.

2020. okt. 9. 15:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!